Annons
Annons

Wherever you go, go with all your heart


I julklapp fick jag en fotobok av min storasyster från hennes 30-års fest. Hon hade hyrt dit en proffsfotograf som tog sagolika bilder. Med hjälp av dessa bilder har hon satt ihop en helt fantastisk bok som ett fint minne.

Annons

Längst bak i boken har hon skrivit ett avslutande brev till mig från henne.

Hon avslutade med meningen ”Wherever you go, go with all your heart”.

På något sätt slog det mig rakt in i hjärtat. Hon har så rätt! Som storasyster är hon givetvis en av mina stora förebilder. Enligt mig har hon lyckats något enormt rent karriärmässigt (för er som inte vet – bläddra tillbaka i bloggen). I vår familj har karriär alltid varit viktigt. Som liten har jag varit uppfostrad med att jag ska gå högskolan, något annat fanns inte på kartan. Med två högskoleutbildade föräldrar – pappa som är läkare och professor, som har forskat i 10 år och blivit världskänd inom medicin angående sin forskning om äggstockar och cancer. Och en mamma som har en master inom Barnmoskeutbildningen – Ja, då förstår ni att en akademisk utbildning var ett måste för alla oss barn.

Därför la jag ner min blogg år 2009 som faktiskt då var en av de största i Sverige. Jag och Kenza slogs om topplistan på bloggportalen Blogg.se och de dagar jag var över henne på den listan, de dagar jublade jag av lycka. En av anledningarna till att jag la ner bloggen var givetvis att det då inte fanns några pengar i bloggandet – man fick massa produkter hemskickade, men det var inga produkter man kunde betala räkningarna med. Då och då kunde man fakturera några tusenlappar, men det var inte mer än så.

Så jag la ner bloggen. I bloggandet fanns ingen framtid rent ekonomiskt – men det kunde jag få genom studierna.

Visst, det ÄR bra att ha en civilekonomutbildning. Och Ja, det var både kul och givande att jobba som revisor. Men när jag tittar tillbaka på den kringelikrokväg jag har gått så inser jag att även om jag kämpade, tog min civilekonomexamen och jobbade som revisor – så som man ska göra ”by the book” för att anses som en duktig och bra människa – så ledde vägen ständigt tillbaka till bloggandet. Jag hade ett jobb som anses vara högklassigt, ett jobb som folk utomstående beundrade mig för.

”Åhh, jobbar du som revisor? GUD vilket bra jobb –  då är du både smart och snygg” – och så såg man hur imponerade de var. Jag som kunde tröttna på att bara vara ett fint utseende, ett fint skal – älskade när folk kommenterade hur smart jag var. Jag är hellre smart än snygg.

I slutändan så har omvägen gett mig erfarenhet – en erfarenhet som ingen någonsin kan komma att ta ifrån mig. Men hur mycket jag än har försökt att trycka bort bloggen och Influencer-vägen så har den alltid kommit tillbaka.

Även om jag gav 100 % i revisorsbranchen så gav jag inte allt. Jag gav inte 150 % så som jag gör med bloggandet – hade jag gjort det så hade jag lagt ner bloggen och satsat på att bli auktoriserad revisor. Jag gav inte allt jag hade och på så sätt gick det inte. Satsar man inte helhjärtat så kommer man aldrig att uppnå något stort eller uppleva den sanna glädjen av lycka rent karriärsmässigt. Varje människa skapar sitt eget öde och oavsett vilken väg man väljer så måste den få all fokus – i alla fall om man vill göra karriär.

 

Därför gav just den meningen mig hoppWherever you go, go with all your heart – just eftersom att den kom från henne. Som en legitimation på att det är okej att välja en väg som inte anses som akademisk okej – det viktigaste är att jag går in i det med hela mitt hjärta. Precis det känner jag att jag har gjort. Jag har sagt upp mig från mitt revisorsjobb och jobbar nu heltid med mina sociala medier och ger ALLT inom det.

Jag tror att ni ser att jag har lagt in hela mitt hjärta i denna blogg. Det är för er jag finns här – för att göra era dagar roligare och för att ge er daglig inspiration.

Tack för att just DU läser bloggen. Du betyder allt för mig. Och kom ihåg – Wherever you go, go with all your heart ♡. 

Dela
Tweeta
Maila
11 kommentarer

Annons

 


Laddar