Annons
Annons

Vitamin C: Hudvård


Någonting som jag fick med mig från ansiktsbehandlingen i fredags var hur viktigt vitamin C är för hudvård.

Den har en viktig roll i collagen och elastin produktionen. Man kan få i sig C-vitamin genom kost, exempelvis i form av citrus, men även blåbär, broccoli, brysselkål, kiwi, grapefrukt etc. Men oftast räcker inte det inte med mängden man får i sig via frukt, bär och grönt då huden inte kan framställa C-vitamin själv. De man gör då är att man tillför vitamin C direkt på ansiktet med hjälp av produkter. Detta är bra att göra från 20-års åldern. Så typiskt att jag kom på detta åtta år för sent. Men bättre sent än aldrig, eller hur 🙈.

Annons

Jag var tvungen att gå hem och googla på detta i helgen och hittade massa studier som stärkte hypotesen. Exempelvis så säger den här studien att kvinnor med högre vitamin C intag har färre rynkor och mindre torr hy än kvinnor med lågt intag.

Hur som helst – vill man ha ”glow” i ansiktet så är vitamin C ett måste!

Den jämnar ut huden, håller huden frisk, ökar mängden kollagen, ger huden fukt, skyddar mot miljöföroreningar samt jobbar aktivt mot solskador och pigmenteringar. Därför är just Vitamin C så viktigt eftersom att den är så bra för huden och en perfekt ingrediens att tillsätta i hudvårdsrutinen om man inte redan gör det.

Just nu använder jag den här produkten, men det finns en annan produkt som jag hört ska vara GRYM. Den går inte att köpa från Sverige utan måste beställas från England. Jag fick faktiskt tipset av en hudläkare i USA som sa att det är det bästa vitamin C serumet på marknaden. Den kostar tyvärr lite mer (ca 1 500 kr), men SÅ VÄRT om den är bra. Jag har precis beställt hem det, så jag tänkte testa den innan jag rekommenderar er att köpa det.

Vitamin C ska man alltid använda under din dagkräm som ett dagsserum. Retinol som jag skrivit om här ska man använda under sin nattkräm.  

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar