Annons
Annons

Visa brösten offentligt


När jag fick William var jag fast besluten att jag inte skulle amma offentligt. Så fort vi skulle ut så fick jag en klump i magen och en ångest om hur jag skulle göra om han blev hungrig. När jag gick ner till stan ammade jag honom precis innan jag gick hemifrån, var nere en timma och gick hemåt igen för att slippa hamna i en situation där han var hungrig.

Annons

Dock minns jag en gång när han bara var några veckor och jag var ute på en promenad. På väg hem började han gråta för att han var hungrig. Det var en solig dag. Hade det varit idag så hade jag satt mig på en parkbänk och ammat honom med en sjal över. Men den dagen för snart sex år sedan tänkte jag bara: heeem. jag måste hem. Jag minns att jag sprang med honom gallskrikandes de sista tjugo minuterna hem. Med andan i halsen och stress ända upp till öronen sprang jag. Jag gjorde det för att jag tyckte att det var pinsamt att amma offentligt. Jag skämdes. Jag brydde mig om vad andra människor skulle tycka före jag brydde mig om hur min lilla bebis mådde. Jag var rädd att folk skulle titta och tycka att det var osmakligt, eller allra värst, att någon skulle kommentera och be mig sluta. Jag tror att jag kände mig skör och osäker och vågade inte.

Det är verkligen så hemskt när jag tänker tillbaka på det. Jag fick så dåligt samvete att jag efter den dagen tänkte att jag aldrig mer ska göra så. Min bebis ska gå i första hand. Alltid.

Idag skäms jag inte alls över att amma offentligt. Jag kan till och med amma på restauranger utan att skämmas. Jag är diskret och lägger alltid en sjal över. Detta för att folk oftast inte märker att jag ammar då och för att jag inte vill att någon ska stirra på mig och att jag ska känna obehag att dem tittar på mina bröst. Med en sjal över känns det tryggt och bra, ingenting syns och bebis blir glad.

Jag har aldrig varit med om att någon sagt något olämpligt när jag ammat utan får snarare ett leende från kvinnor, oftast äldre. Skulle någon säga något olämpligt åt mig idag för att jag ammar skulle jag be dem dra åt h*, ni som känner mig vet att jag hade gjort det på riktigt. Jag skulle aldrig gå in på en toalett och amma, mest för att jag tycker att det är kränkande mot barnet och för att det är äckligt med alla bakterier som finns därinne. Jag skulle aldrig vilja äta inne på en offentlig toalett själv så varför ska mitt barn göra det?

Jag tycker att alla ska göra precis det som känns rätt för just dem. Vill man amma offentligt så gör det. Vill man inte så gör man inte det. Jag tycker att det viktigaste är att det känns bra för just dig och ditt barn. Men låt ingen annan ta beslutet åt er två. Det är ingen som tackar dig för att du inte ammar offentligt.

Dela gärna med er av era tankar och hur ni tänker. Kram ❤Så här kan det till exempel se ut när jag ammar offentligt. Detta är på en strand i Kanarieöarna.

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons


Laddar