Annons
Annons

Vi har fått Bygglov!


FINALLY säger jag bara! Vi skickade in papperna redan i September men p.g.a. en strulig 75-årig granne som verkligen inte ville att vi skulle bygga ut så fördröjde hon tiden till att vi fick ett godkänt besked. Hon menade på att våra tomter ligger så nära att hela hennes tomt kommer att hamna i skuggan, vilket inte är sant.

Annons

För att det ska vara en närliggande tomt ska det vara minst 8 meter mellan husen, vi har 11 meter. Då räckte det med att vi kom in med en skuggutredning som visade hur solen står klockan 12 i olika årstider och nepp, skuggan kommer inte ens att röra hennes häck. Då överklagade hon igen och skrev att hon emotsäger sig hela bygget, vilket fördröjde tiden ännu mer. I vårt område är det bara hennes hus och vårt hus som är enplansvillor idag, så jag antar att hon kanske inte ville vara ”the last man standing on the ground”.

Eftersom att vi följer detaljplan enligt planområdet så blev bygglovet godkänt. Så skönt att vi har det på papper nu.

Next up är att börja ta kontakt med byggfirmor och ta in offerter! Detta är så spännande så jag dör!! Jag drömmer mig redan bort till vårt sovrum, för att inte tala om att få inreda barnens sovrum. William är så pass stor att han ska få välja själv. Jag vill inte ha något ”instagram-vänligt” pojkrum till honom utan jag vill att han ska få välja precis de färger och den inredning han tycker är fint. Philip däremot får nog ett lite mer putti-nuttigt rum. Han är ju fortfarande så liten så då får jag inreda rummet ;).

Detta ska bli så kul! Jag ska kolla med Niclas om det är ok att lägga ut ritningarna på bloggen. Jag tänker mest på inbrott och dylikt. 🙂

Hoppas att du får en helt underbar dag torsdag! =) Njut av den första dagen i mars och kom ihåg att just DU är bäst ♡ ♡ ♡

Detta sovrum är ju så fint! Älskar sammetsgardinerna som går från takhöjd ända ner till golvet och pläden på bänken. För att inte tala om heltäckninsmattan! I´m in loooove! 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar