Annons
Annons

Veckans fråga: Påverkas av Instagram-inredningskonton


Hej Laila! Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg, du sprider mycket positiv energi och verkar vara väldigt glad och härlig! Dessutom väldigt smart. Så lite därför har jag en liten fråga till dig.

Annons

Jag bor precis som du i Borås, strax utanför. Just här jag bor är inte husen så dyra och min sambo köpte sitt hus förmånligt av sin farmor och farfar för några år sedan. Skulle vi renovera det som vi vill önskar så landar lånet på runt en miljon. Vi båda jobbar heltid så det blir ju inte dyrt och vi kommer kunna spara undan mycket varje månad.

MEN, alltid detta men, jag har alltid drömt om att bygga ett nytt hus och det är lätt att dras med i inrednings ”hysterin” som råder kring bloggar och Instagram. Där ser man ju den höga takhöjden, walk in closet, stora badrum osv. Du förstår.

Detta är någonting som vi inte kommer att få i detta huset. Även fast vi kommer att få det fint så kan vi inte höja taket. Så antingen bo kvar och kunna spara myyyyycket mer i månaden, men inte få allt det man ”drömt” om.

Hur tänker du kring det? Hur gör du för att inte påverkas av andra? Jag tycker du verkar så smart kring ekonomi och håller med dig i så mycket du skriver. Tex att spara och köpa det dyrare som man verkligen vill ha det istället för någonting billigare som man kanske inte blir lika nöjd med.

Detta blev väldigt långt men fortsätt med din underbara blogg och ditt sätt att vara så kommer du att komma långt, det är jag helt säker på!

Hälsningar 

 

Svar: Jag förstår precis vad du menar! Här kommer mina tankar:

Instagram är en favorit i sociala medier. Jag tror att många håller med mig när jag säger att vi alla älskar Instagram. En app som visar vackra bilder, inte minst på inredning. Och precis som du beskriver så visar många ”Home-inspo-konton” upp ett stort perfekt stort hus inrett i minsta detalj. Men vi måste komma ihåg, de flesta bilder vi ser på Instagram är inspiration, de avspeglar inte verkligheten. Detta vet jag eftersom att jag lever i sociala medier – världen.

Vi lever i en tid där jag kan känna att Instagram ibland har tagit över lite för stor del i våra liv. Vi vill gärna gå in där och bli inspirerade och glada, vilket har gjort Instagram till en väldigt bra källa för att hitta inspiration. Men ibland kan jag fundera över om det positiva med Instagram överväger det negativa eftersom att vi människor (även jag) ibland har svårt att skilja på Instagram kontra det verkliga livet.

Ingen (mig själv inräknat) lägger inte upp bilder på en stökig hall men skor slängda huller om buller, med grus på golvet, ett berg av post på hallbänken och en jacka slarvigt slängd på byrån. Inte heller ser man rester av en pizza på diskbänken och müslismulor på köksgolvet. För att inte tala om barnrum. Ibland får jag ont i magen när jag ser vissa barnrum. Rummet ser verkligen inte ut som ett rum där barn ska leka, utan istället har man valt diverse designleksaker vit/gråa – såklart passar leksakerna in med mammas övriga inredning i huset. Av min erfarenhet så älskar barn att leka med leksaker i fina färger som rött, gult och grönt. Men istället sitter de där med tråkiga träleksaker som de knappt får lov att röra. Ledsamt om du frågar mig.

Efter att man har stylat upp rummet så tar man hundra bilder i olika riktningar för att just få Bilden med ett stort B och ljusar vidare upp rummet med photoshop/app.

Det är en väldigt fin gräns mellan verkligheten och Instagram som ibland suddas ut. Vi måste komma ihåg att allt vackert, kul, motiverande och inspirerande på Instagram har en tanke bakom. Det speglar oftast inte verkligheten.

Det viktigaste är att du bygger ett hus som ni är nöjda med. När ni renoverar kommer ni att kunna sätta prägel på huset och då ta fördel av Instagram. Hämta massa inspo därifrån när det gäller kök, badrum etc. och bygg ert drömhus där ni bor. Så skulle jag göra =) Lycka till med allt och TACK för de fina orden om min blogg. Det betyder mycket!

STOR KRAM!

 

51ec57952be4e563db49b20627dbb386

På tal om Instagram – homeinspo-bilder. Jag såg denna bild igår och bara ”WOW”!! Vilken fantastisk utsikt och snacka om högt i tak, haha! =) 

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons


Laddar