Annons
Annons

Veckans fråga: Hur viktigt är det att använda SPF?


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Hej Laila, jag älskar din blogg och eftersom att du är så duktig inom hudvård tänkte jag fråga dig en sak som jag hoppas att du kan svara på: Hur viktigt är det egentligen att använda SPF i sin dagliga hudvårdsrutin? Om du skulle vilja svara på detta så skulle jag bli jätteglad och tacksam. Kram!

Annons

SVAR: Hej och TAACK, jag blir så glad!!

Solskyddsfaktor är nödvändigt om du vill motverka för tidigt åldrande, men det viktigaste av allt inom hudvård är att du använder en återfuktande kräm. Det finns en rad olika återfuktande krämer som är till för olika hudtyper och syfte, men rent generellt så gör en återfuktande kräm huden smidigare, spänstigare och yngre samtidigt som den motverkar rynkor.

En återfuktande kräm skulle jag säga är det absolut viktigaste i en hudvårdsrutin oavsett vilken hudtyp man har, speciellt för oss som bor i Sverige där vi har ett kallare klimat halva året.

Personligen tycker jag att man ska använda sig utav två olika sorters ansiktskrämer: En som man applicerar på morgonen som även innehåller SPF och även möjligtvis antioxidanter som skyddar huden under dagen; och en som du applicerar på natten som bygger upp och reparera din hud.

 

Överkurs tips: På  vintern är det jättebra att sova med en luftfuktare vid sängen. Vi köpte  faktiskt en i höstas och vi märkte inte bara skillnad på att luften blev bättre och behagligare (speciellt mot snuva), huden var inte heller lika torr när man vaknade på morgonen! =)

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar