Annons
Annons

VÄRLDENS GODASTE KLADDKAKA!

Detta är den absolut godaste kladdkakan jag någonsin har ätit! En fast och seg konsistens som är väldigt kladdig i mitten och som har en tunn skorpa runt om! MUMS, MUMS, MUMS!


Jag älskar kladdkaka! Det finns inget godare än en riktigt kladdig och seg kladdkaka som bara smälter i munnen. Den här kladdkakan blir absolut bäst i fall du har lite framförhållning. Kan du göra den dagen innan och låta den stå över natten så kommer du att ha en helt perfekt kladdkaka dagen efter. Detta är den absolut godaste kladdkakan jag någonsin har ätit (och då har jag ätit många). Så därför tänkte jag dela med mig av receptet till er idag =)

Annons

Du behöver:

200 gram osaltat smör ♥ 5 dl socker ♥ 8 msk kakao ♥ 1 msk vaniljsocker ♥ 1 tsk vaniljextrakt ♥ 1 tsk salt ♥ 4 st ägg ♥ 2 dl vetemjöl (utan tillsatser i)

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 170°C (varmluftsugn). Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när smöret har smält.

– Vispa socker och ägg riktigt poröst. Häll i vaniljextrakt.

– Blanda de torra ingredienserna i en skål.

– Sila ner blandningen i socker och ägg – blandningen.

– Vispa försiktigt så att det inte kommer för mycket luft ner i kakan. Tillsätt smöret och vispa till allt blandat samman.

– Häll smeten i en smord form (22 cm diameter). Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Den ska precis vara fast i kanterna men dallra mycket annars. Låt kallna i kylskåp över natten eller i minst 8 timmar.

Detta är en perfekt kladdkaka för mig. En fast och seg konsistens som är väldigt kladdig i mitten och som har en tunn skorpa runt om! MUMS, MUMS, MUMS!

Servera med 40 % grädde ♡

 

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar