Annons
Annons

Världens godaste frasigaste våfflor (utan ägg)

Efter många olika gräddningar, ökning och minskning på livsmedel och mått så har jag äntligen kommit fram till de perfekta våfflorna. Jag lovar att ni aldrig har ätit godare - i så fall får ni pengarna tillbaka, haha =)


Ni har väll inte missat att det är våffeldagen på söndag? Därför tänkte jag ge er det bästa receptet på våfflor – NÅGONSIN!

Detta recept har ni inte sett någonstans tidigare eftersom att jag har kombinerat ihop allting helt själv i mitt kök. Efter många olika gräddningar, ökning och minskning på livsmedel och mått så har jag äntligen kommit fram till de perfekta våfflorna. Jag lovar att ni aldrig har ätit godare – i så fall får ni pengarna tillbaka, haha =)

Annons

Mitt hemliga knep är sockerdricka, osaltat smör (eftersom att det oftast är färskare än saltat) och sist men inte minst att jag tillsätter hårt vispad grädde. Lägg sedan smeten med en liten klick smör i våffeljärnet och grädda. MUMS!!


Du behöver:

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 msk socker

2 dl vatten

3 dl sockerdricka eller fruktsoda

4 dl vispad grädde

200 g osaltat smält smör

1/2 tesked salt (eller mer/mindre efter smak)

 

Gör så här:

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll i vatten och sockerdricka. Låt smeten vila i minst en halvtimme.

Smält smöret och låt svalna medan du vispar grädden hårt. Vispa sedan i grädden i smeten tillsammans med smöret. Smaka av med salt. Smeten kommer nu att vara en aning tjockare i konsistensen än vad du är van vid, så bli inte rädd för att du har gjort fel. Grädda direkt och smörj våffeljärnet vid behov.

Jag brukar hälla i en helt full/rågad dl smet i järnet.

Servera genast eller lägg dom på galler så att de behåller sin frasighet 🙂

Jag brukar servera med grädde, hallonsylt och lite färska bär =) MUMS!! ♡


Våffel-Hack 1: Du kan även ha dom i ugnen på 50 – 100 grader efter att du gräddat dom så att de behåller värmen.

Våffel-Hack 2: Du kan även frysa in våfflorna och värma dom i ugnen efter behov.


Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar