Annons
Annons

Världens godaste cheesecake!


Jag tycker att en riktig god cheesecake slår alla efterrätter. Jag vill att den ska vara riktigt krämig och len i smaken. Den ska absolut inte vara bränd runt kanterna, ha sprickor i kakan eller grumlig i konsistensen.

Annons

Här får ni receptet på min favorit cheesecake! Smaken kan ni variera, I detta recept använde jag mig av blåbär. Under receptet hittar ni bilder på tillvägagångssätt.


Botten:

14 st digestivekex (originalkex)

2 msk strösocker

100 gram smör

 

Cheesecakefyllning:

600 gram philiadelphiaost

2,5 dl strösocker

3 st ägg

1 tsk vaniljpulver

2,5 dl vispgrädde

140 gram blåbär eller andra valfria bär

 

Du behöver även:

En kakform med löstagbar kant

En långpanna som formen passar i

Bakplåtspapper

Aluminiumfolie

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och pensla formen med smör. Ta av kanterna på formen, lägg bakplåtspapper i botten och sätt på kanterna igen. Klipp av bakplåtspapper som hamnat utanför formen.

Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa till allt är helt smulat. Tillsätt socker och det smälta smöret och mixa tills degen är helt blandad. Den ska vara fuktig men ändå smulig. Lägg blandningen i cheesecakeformen och använd en sked för att platta till och trycka ut blandningen. Fördela allting väl.

 

Mixa philiadelphiaost och socker till en jämn kräm. Tillsätt ett ägg i taget och mixa mellan varje. Tillsätt vispgrädde och vaniljpulver. När allting är väl blandat häller du över halva smeten över digestivebotten. Tillsätt blåbär och häll sedan över resten av blandningen.

Lägg aluminiumfolie på köksbänken och klä in kanterna på formen så att inget vatten kan tränga sig in. Koka upp vatten. Ställ cheesecakeformen i en långpanna och ställ den sedan i ugnen. Häll på kokande vatten i långpannan så att den når upp till lite mer än hälften av formen.

Grädda i 75 minuter. Börjar den få för mycket färg kan ni lägga över aluminiumfolie. Cheesecaken är färdig när den är glansig på ytan. Den ska dallra i mitten men kanterna ska vara stilla. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar på eftervärme i 1 timme. Ta sedan ut den ur ugnen och låt den svalna helt på bänken. Låt den sedan stå i kylskåpet i minst sex timmar, men helst över natten. När du sedan ska lossa på kakan från formen gör du det lättast genom att dra en kniv runt kanten på formen.

 

Lycka till!! 

 

Digestivekex mixar jag i en matberedare tillsammans med socker och smält smör.

Så här ser det ut när jag har plattat till det i formen.

Philiadelphiaost! Jag tycker att det är en stor skillnad mellan att köpa ”riktig” cream cheese” jämfört med ICAs egna till exempel.

Jag köper alltid ekologiska ägg i storlek M eller L. Men jag vet inte om det har någon påverkan på smaken.

 Grädde och vaniljpulver

 Jag körde på frysta blåbär!

Först hällde jag i halva smeten, strösslade över blåbär och sedan täckte jag med resten av smeten.

I botten satte jag bakplåtspapper. Jag tycker att det är mycket enklare att få ut cheesecaken hel när jag ska sätta över den på ett ex. ett tårtfat.

Sedan satte jag tre lager aluminiumfolie runt kanterna för att skydda så att inte vatten kan tränga in till botten.

 Sist ställde jag kakformen i en stor form och hällde över kokande vatten upp till 2/3 av formen.

Klar! Underbart GOD!

Dela
Tweeta
Maila
6 kommentarer

Annons

 


Laddar