Annons
Annons

Vad jag tror om svartsjuka


Har precis ätit några mackor till kvällsmat. Ibland tycker jag att det är gott med hemlagad mat och ibland tycker jag att det är mysigt att duka fram lite bröd, smör, ost och skinka och dricka lite te till. Idag var en sådan dag.

Annons

lailaniclasbrollop

Bild från vårt bröllop 2012

Idag tänkte jag prata lite om svartsjuka. Är ni svartsjuka av er?

Jag vet att vissa tycker att det är bra att vara lite svartsjuk för att det visar att man bryr sig om varandra. Dock så känner jag inte alls så. Jag tror nämligen inte att svartsjuka är kärlek utan rädsla. Rädsla av att förlora sin partner. Eller så tror jag att det handlar om kontroll och ett maktbegär.

 

Jag tror att det skulle ta massa energi från mig att gå runt och oroa mig för vad Niclas gör. Vad skulle jag få ut av det? Tvärt om tror jag att ett överdrivet svartsjukt beteende från min sida skulle göra att jag skulle riskera att förlora honom.

Jag känner mig trygg i att Niclas älskar mig och jag vet att han känner sig trygg i att jag älskar honom. Vi båda älskar varandra utan att känna svartsjuka. Antagligen för att vi båda känner oss älskade av varandra. Vi har aldrig haft någon anledning av att känna en rädsla av att förlora varandra genom otrohet.

 

Jag vet par som är oroliga när den andra partnern är ute och ”festar”. Jag förstår egentligen inte varför? Vill man vara otrogen så kan man lika gärna vara det på dagen klockan 11.

Om du är svartsjuk av dig, fråga dig själv varför. Rada upp anledningarna till varför. Om du anser att du har anledning till att vara svartsjuk, varför är du då tillsammans med din partner?

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar