Annons
Annons

Uva & Uvb Strålar


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Tjejer! Håller ni koll på på UVA och UVB strålar?

Använder ni ansiktskräm mot UVA strålar? Jag gjorde inte det innan men har börjat att göra det den senaste månaden. Jag har alltid trott att det räcker med min foundation som har SPF 30. Men vet ni, det skyddar endast mot UVB strålarna – alltså strålar som gör att man bränner sig.

Annons

UVA- skydd finns däremot inte i smink och det är dessa strålar som gör så att huden förlorar sin fasthet och spänst och utvecklar rynkor. Strålarna gör även så att man får pigmentförändringar och utvecklar cancer.  De tränger igenom moln, fönsterglas och till skillnad från UVB-strålarna känns de inte och tränger djupare ned i huden och når ned till cellerna. Därför är det superviktigt att ni tittar på er dagkräm så att den innehåller skydd mot både UVA- och UVB strålar. Innehåller krämen skydd mot UVA så står det tydligt på förpackningen.

Den här ansiktskrämen använder jag numera under min vanliga dagkräm. Som ni ser så står det tydligt att den innehåller SPF 50- och skydd mot UVA & UVB. Jag köpte min på HBC i Borås, men såg att den även går att klicka hem från nätet. Ni hittar den HÄR.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

 


Annons


Laddar