Annons
Annons

Update om besöket hos gynekologen


Idag var jag och Niclas hos gynekologen. Jag var såå nervös innan. Mest för själva utdragningen av spiralen eftersom att det finns risk för att man får missfall. De tankarna försökte jag bara slå bort och istället fokusera på det positiva: att jag äntligen skulle få reda på vilken graviditetsvecka jag befinner mig i och se den lilla bebisen.

Annons

Hur som helst så började gynekologen att titta där nere och letade och letade. Både med lampa (alltså så sjukt att jag berättar detta för er), med verktyg och också med ultraljud och hittade ingen spiral.

Han sa att spiralen antagligen har åkt upp i buken eller så har den trillat ut utan att jag har märkt det.

Borde man inte märka om en spiral åker ut? undrade jag.

Nej, tydligen så gör man inte alltid det eftersom att den är så liten.

Varje månad ska man känna efter om trådarna sitter kvar. Det har inte jag gjort.

Läkaren sa att röntgenmottagningen ska ringa mig imorgon och boka in en tid för att se om spiralen sitter i buken eller inte. Om den sitter där så måste man göra en titthålsoperation och ta ut den. När jag berättade det för mamma blev hon helt förskräckt och ville absolut inte att vi skulle utsätta bebisen i magen för röntgen och strålning. Hon tror garanterat att den har åkt ut utan att jag har märkt det eftersom att den är så liten.

Så nu sitter vi här och vet inte riktigt vad vi ska göra? Ska vi hoppas på att den åkt ut utan att jag har märkt det eller ska vi göra en röntgen för att säkerhetsställa att den inte är i buken? Sitter den i buken så kan det vara farligt för mig, men samtidigt borde jag ha ont där då, eller?

Åhh.. dilemma verkligen! Vad hade ni gjort?

Läkaren kunde inte se vilken vecka jag är i eftersom att bebisen är väldigt liten fortfarande och graviditeten tidig. Han sa ca vecka 6 men att jag måste komma tillbaka om två till tre veckor för att göra ett nytt ultraljud.

Som jag skrev tidigare idag så är det SÅ stor skillnad på magen mellan morgon och kväll. Min mage brukar i vanliga fall vara relativt platt, men nu är den så jäkla svullen. Till och med mamma ser skillnad. Jag blir lite rädd eftersom att jag inte vill vara höggravid ut i vecka 20, haha! Det kommer att bli sååå tungt i så fall! 

Såret på min högra arm kommer från motorcykelolyckan förra veckan. 

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar