Annons
Annons

UMA – Barcelona


I måndags åt vi på en restaurang som ligger etta på Tripadvisor av alla restauranger i Barcelona. Totalt var det en elvarättersmeny som lagades av Iker Erauzkin.

Restaurangen är en topprankad restaurang och sägs ha en av de bästa smaksatta menyerna i hela spanien. Maten var verkligen speciell, jag tog kort på varje rätt så att ni kan se, haha =)

Annons

När vi kom så la dom ner ett timglas som stod på bordet. Detta eftersom att tiden nu skulle stoppas när vi satt på restaurangen. 

Jag vet inte riktigt vad detta var, men det var helt okej gott tycker jag. =)

En sparris,haha =) Med topping! Också helt okej =)

Denna rätt var jättegod=) På toppen var det sockervadd och under ett väldigt gott smör. Kombinationen låter kanske inte optimal men det var faktiskt väldigt gott =)

I stenen låg en tryffelsoppa som var jättegod =)

Denna rätt innehöll svamp och en stor räka…

… och detta var en dumpling med en jättegod sås. Detta var den godaste rätten på hela menyn =)

Detta var något kött med tillbehör 🙂

Väldigt rykande efterrätt =)

Ett ägg gjord på vit choklad, innehållet var gräddsås med vanilj och passionkräm som skulle efterlikna en äggula.

Ytterligare en efterrätt =)

Detta var den sista efterrätten och denna efterrätt bubblade i hela munnen. Minns ni godisarna som man åt i hela munnen som sprakade i munnen? Detta var liknande =)

Kvällen avslutades med en GT i annat format =)


Upplägget var helt fantastiskt, dock måste jag erkänna att det såg godare ut än vad det smakade. Det låter kanske konstigt. Allting var som sagt gott och vissa saker godare än andra, men jag har varit på godare restauranger än denna. Exempelvis så var sparrisen med toppingen lite tråkig, absolut god men jag kan göra godare sparris hemma känns det som, haha =) Däremot så var sockervad med smör otroligt gott och även tryffelsoppan. Jag tror ni förstår vad jag menar, gott men inte F a n t a s t i s k t =)

Servicen var topp och vinpaketet som vi drack till var jättegoda. 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar