Annons
Annons

Tre gånger jag har haft fel


Jag vill tro att jag är ganska bra på att erkänna när jag har fel. I alla fall jag har lätt att erkänna det inför andra men ibland är det svårare att erkänna saker för sig själv. Därför tänkte jag idag skriva om några saker som jag under min ungdomstid trodde var rätt men som visat sig vara fel.

Annons

Allt hade varit så mycket bättre bara jag var lite smalare

Jag har tillbringat en hel del tid i mina ungdomsår att önska att var var lite smalare och sett det som en lösning på mina problem. Men sanningen är att ju mer jag exprementerade med mat och kropp, desto mer osäker blev jag i mig själv. Jag önskar att jag hade förstått att jag var tvungen att älska mig, precis så som jag ser ut, för att kunna uppskatta mig själv. Inte genom att uppskatta mig själv genom vad vågen visade. Jag kunde se mig själv i spegeln på en dålig vågdag och bara se fel och brister, medan på en bra ”vågdag” vara väldigt nöjd.

Jag önskar att jag där och då hade förstått att det är viktigare att ha en hälsosam och stark kropp, inte en så smal kropp som möjligt.

Jag kommer aldrig att bli tillräckligt bra

Jag vet inte hur många gånger jag har tittat mig själv i spegeln och tänkt att jag aldrig kommer att bli tillräckligt bra. Jag kommer aldrig att bli perfekt – så som jag önskade. För oavsett hur mycket jag pluggade, tränade eller övade på min sociala förmåga så fanns det alltid någon som var smartare, smalare eller mer social och utåtriktad än mig. Jag kommer aldrig att bli tillräckligt bra.

Som tur är så har detta förändrats. Idag kan jag se mig själv i spegeln och tänka: Gud vad jag är glad, stolt och nöjd över min egna kropp och över mig själv. Jag duger och är bra precis som jag är! Och nej – jag är inte perfekt men jag har också insett en sak: Perfekt är tråkigt och ganska charmlöst.

Det kommer aldrig att fungera

Det har funnits perioder i mitt liv där ljuset i tunnel har varit väldigt långt fram. Perioder då jag varit nära att ge upp. Jag är så glad över att jag hade tillräckligt med tålamod att uthärda livets hinder där och då. Känslor och sorg avtar med tiden och händelser som blivit små sår blir mindre viktiga med årens gång.

Det enda som fortfarande är tråkigt är att det fortfarande tar sjukt lång tid för att få en sak att fungera. Men så är det, saker tar tid, ibland oerhört lång tid.

Än idag kan det komma stunder i livet då jag tänker att ”det kommer aldrig att fungera”. Det är där och då man ska komma ihåg alla gånger som det faktiskt har fungerat – och det kommer det att göra denna gången också.

”Oftast får man inte mer än vad man kan bära”, sa mina föräldrar till mig en gång.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar