Annons
Annons

Trädgårdshäng och Pizzabullar


Idag har det varit hela 28,5 grader ute! ALLTSÅ WOW!!

Det löste sig igår med mobilen (inlägg här) Niclas är ju inte långsint så vi blev vänner ganska snabbt sen. Jag hade nog aldrig kunnat vara tillsammans med en man som är långsint, det funkar ju inte att gå runt och vara sur i flera timmar. Så vi släppte det ganska snabbt och skrattade åt situationen istället. Min mobil blev överkörd, alltså hur sjukt? Nu är jag en erfarenhet rikare: Jag ska aldrig lägga min mobil på barnvagnen igen och ett tips till er är att inte göra det heller, haha =)

Annons

Idag ringde jag vårt hemförsäkringsbolag och PUHH!! Vi slipper betala 7 0000 kr som det skulle kosta att laga mobilen, istället får vi betala en självrisk på 1 500 kr. Ett bra plåster på såret tycker jag =)

Till middag lagade jag och Philip pizzabullar medan William var på basketträningen. HJÄLP vad goda de blev!! Alltså – otroligt goda! De gick hem hos alla i familjen. Niclas smakade en bit och bara WOW. Sedan sa han ”Jag ska nog sätta mig på altanen med ett glas vin och verkligen njuta av dessa pizzabullar, de är otroligt goda”.

Efter pizzabullarna fick barnen var sin Piggelin, det smakade gott i värmen =)

Jag vet att jag kommer att få frågan efter recept på pizzabullarna, så här kommer det:


Pizzabullar (ca 12 st, ca 4 portioner):

Du behöver:

Bröd:

25 gram jäst

2,5 dl vatten

0,5 tsk salt

2 msk olivolja

1 dl rågmjöl

5 dl vetemjöl

Fyllning:

400 gram köttfärs

1 liten gul lök

salt, peppar

pizzakrydda

ca 3 – 4 msk tomatpuré

2 dl riven ost

flingsalt

Gör så här: Brödet: Blanda alla ingredienser till brödet i en bunke och låt jäsa i 1 h. Under tiden kan du förbereda köttfärsen.

Köttfärsen: Stek den gula löken och köttfärsen. Salta och peppra efter smak. Häll på lite pizzakrydda.

När degen har jäst klart, kavla ut den till en tunn rektangel. Bred på tomatpurén, köttfärsblandningen och strö sist över osten. Rulla ihop degen och skär i stora bitar. Lägg bullarna på bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med olivolja och strö på lite flingsalt över. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Strö över lite mer pizzakrydda. Klar! =)


Hoppas att ni får en underbar kväll i solskenet! ♡

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar