Annons
Annons

Tips vid resa med bebis / barn =)


Jag fick en fråga från en läsare om vad man ska tänka på när man reser med en bebis. Hon ville gärna ha lite tips från våra resor, vad man ska tänka på både på flyget och under semestern.

Jag har tidigare gjort ett inlägg här om vad jag hade med mig i skötväskan till Philip under vår 11 timmars flight till LA. Det är i princip det jag brukar ha med mig när vi flyger. Jag skulle vilja lägga till Ipad idag, det är alltid ett säkert kort och blir barnen uttråkade så finns det massa roliga spel eller filmer att sysselsätta sig med =). På den tiden var Philip bara 10 månader och då behövde han ingen Ipad, men idag är det ett måste.

Annons

Jag har även gjort ett inlägg där jag ger mina bästa tips för att flyga med barn, i det inlägget får man ganska bra tips =).

Det viktigaste är att inte vara nervös utan se flygresan som något roligt. Bebisen eller barnet klarar sig jättebra bara den är nära sina föräldrar, så länge ni är med så finns det inte så mycket som kan gå fel. Man behöver inte göra det hela till ett stort projekt utan allting löser sig om ni har med mat, närhet, alltså er som föräldrar och omvårdnad (blöjor och kläder). 


Vid sol-/stadssemestrar brukar jag i princip packa ner detta:

Barnmatsburkar. Även om ex. Philip inte äter mat från barnmatsburkar så ofta så är det ett säkert kort ifall man hamnar på en restaurang där han inte gillar maten. Man vet ju faktiskt aldrig. Det är även bra att ha på hotellet ifall han blir hungrig och ibland ger vi även honom mat på hotellrummet innan vi går ut och äter middag. Utomlands äter man oftast lite senare och då är han alltid mätt och belåten när vi kom till restaurangen och så kunde han smaka lite på vår mat om han ville. Det är även skönt då vi inte känner oss stressade över att beställa utan vet om att han är mätt och glad.

– Klämmisar. De är perfekta för ett snabbt mellanmål och Philip får även i sig lite vätska. Sedan brukar jag även köpa bananer utomlands att ha som mellanmål.

Större t-shirts. Vi tar alltid av Philip hans uv-dräkt så att han slipper äta lunch i en våt dräkt. Unde tiden låter vi dräkten torka i solen. Efter lunchen brukar Philip alltid sova så då får uv-dräkten torka riktigt. Under tiden han äter så brukar vi sätta på honom en STOR t-shirt. Gärna flera storlekar för stor. Idag tar vi Williams t-shirts men när William var liten köpte vi medvetet tre t-shirtar som var för stora bara för att kunna sätta på honom dem när vi åt lunch eller gick till/från stranden. T-shirten blir som en liten lång klänning över benen och skyddar derastunna hud mot de farliga strålarna. Eftersom att även ärmarna är för långa så täcker de en stor bit av armarna. Helt perfekt och sedan kan man spara t-shirtarna och använda de när barnen blir äldre =)

Sedan har vi även med uv-dräkt (givetvis), ett paket blöjor/per vecka vi är borta, våtservetter, blöjpåsar så hotellrummet slipper stinka bajs, solhatt och solkräm i UV 50.

Kläder. Jag packar hellre för mycket kläder än för lite, ändå slutar det alltid med att vi står och handtvättar vilket är jobbigt. Så snåla inte med kläder, de är ju ändå så små så de tar ju egentligen ingen plats eller vikt. =)

En smidig barnvagn. Vi använder Babyzen yoyo + som vi tycker är super (har skrivit ett inlägg om den här). Vi som reser så mycket tycker att det är värt att investera i en bra och smidig vagn. Den är även väldigt bra att ha på sommaren när man vill gå i affären och använda smidigare vagn som kommer fram överallt. Bugaboo är lite klumpigare och jobbigare att packa in och ur bilen, då är Babyzen toppen!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar