Annons
Annons

Tips för att flyga med barn


Nu när sommaren närmar sig och många ska ut och resa tänkte jag dela med mig av mina tips till när man flyger med barn. Philip har ju redan flygit tre ”längre” turer (2 månader -> Kanarieöarna, 4 månader -> Barcelona, 5 månader -> Grekland). William har vi flygit massor med, alla dessa turer orkar jag inte skriva upp 😄

Annons

1. Våga! Det blir inte svårare än vad man gör det till. Slappna av och njut av semestern.

2. Packa ner ombyten till barnet ifall olyckor sker. Ha även med blöjor och våtservetter etc. Ja, en skötväska helt enkelt men det kanske var självklar information?)

3. Man får lov att ta med vatten genom säkerhetskontrollen. Det värsta som kan hända är att dem ber dig smaka lite av vattnet. Man får även ta med bebismat och tetrapack med dryck till barnet.

4. Byt blöja innan du går på planet. Har du tur så slipper du byta blöja på planet. Annars finns det skötbord ombord. Absolut ingen fara att byta där inne, det har vi gjort massa gånger.

5. Vid start/landning. Ammar du så passa på att ge bebisen mat då, för så sväljer bebisen och får inte ont i öronen. Om barnet inte ammar så ha med er lite plockmat som exempelvis kex, majskrokar, vatten, ersättning eller annat att förtära så att barnet sväljer.

6. Vissa brukar ha med leksaker till barnen ombord. Philip är så liten så han tycker att allting är kul. Bältet, säkerhetsfoldern, det lilla bordet etc. William har med sig Ipad och även målar/räkneböcker.

7. Överkurs: Ta med en liten filt att lägga på barnet ifall den somnar. Ibland kan det vara lite kyligt på planet och då tycker jag att det är mysigt att lägga en liten filt över dem så att dem sover gott.

8. Vid långflyg: Boka ”basinett”. Det är en liten bebissäng som hängs upp på väggen framför dig och som bebisen kan sova i. Tänk på att boka dessa i god tid då dem oftast går åt fort.

Andra saker som man kan tänka på när man reser med barn:

– Packa inte varje familjemedlems saker i en egen väska. För oss händer det ofta att bagage kommer bort och att vi får vänta i 1-2 dagar tills vi återfår det. Lite jobbigt om man har blöjor/barnmat/kläder i den väskan som kommer bort. Vi vuxna klarar ju oss men det är lite svårare med barn. 2 av 3 väskor kom exempelvis bort nu när vi åkte till Grekland och då åkte vi ändå med charterbolaget Apollo.

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar