Annons
Annons

Tips: Bli av med mörka ringar under ögonen en gång för alla


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

I princip alla i min närhet (ink. mig själv) klagar på att de har mörka ringar under ögonen vid denna tidpunkt. Dessa mörka ringar under ögonen får oss att se trötta och hängiga ut. Men kan man göra någonting åt det? 

Annons

Det finns inga krämer på marknaden som till 100% garanterar att de tar bort mörka ringar under ögonen, varför? Jo för att det finns flera olika orsaker till att man får mörka ringar under ögonen och det finns inte en enda kräm som kan ta bort alla olika sorters mörka ringar. Tricket däremot är att använda rätt produkt för rätt jobb. Så det första du ska göra är att lista ut exakt varför du har mörka ringar under ögonen.

Här kommer lite tips på vad ni kan göra beroende på varför ni har mörka ringar:

Människor från Latinamerica, Afrika, Indien eller Asien får ofta pigment-relaterade mörka ringar under ögonen. Om detta är du så ska du testa en kräm med ”Licorice Extrakt”, exempelvis den här,  ”Niacinamide”, exempelvis den här eller ”Retinol”, exempelvis den här.

Om du har en typisk skandinavisk genomskinlig hy där du kan se blodvenerna under så beror det på att huden under ögonen är väldigt tunn och när vi blir äldre så blir huden tunnare och tunnare. Det bästa sättet att behandla dessa mörka ringa under ögonen är med hjälp av ”Retinol”, exempelvis den här (hört att just den ögonkrämen ska vara super mot just detta). Är du känslig mot Retinol under ögonen kan du testa att använda ögonkrämer som innehåller ”Peptides” vilket också boostar kollagenproduktionen, exempelvis den här, eller bara använda en bra ögonkräm som återfuktar huden under ögonen, exempelvis den här.

Hemlis:

Om du vill att dina mörka cirklar under ögonen ska försvinna direkt är smink ett bra tips. Ibland fungerar det inte enbart med foundation. Är cirklarna för mörka så måste man använda en concealer. Concealer liknar foundation men ger ett mer täckande resultat.

Välj en concealer som är två nyanser ljusare än din hudton. Ett vanligt misstag är att man väljer ett alldeles för ljus concealer vilket ser väldigt konstigt ut. Undvik även concealer som ser gula ut eller har en grön underton. Leta istället efter en varmare ton som passar din hud.

Gör så här:

1. Applicera en återfuktande ögonkräm.

2. Applicera en flytande concealer två nyanser ljusare än din hudton, helst med ditt ringfinger.

3. Applicera ett transparent puder över för att fixera concealern.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar