Annons
Annons

The Ordinary – Recension


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

The Ordinary har blivit väldigt hypat det senaste. Min första reaktion när jag tittade närmare på hudvårdsmärket var ”HUR kan det vara så billigt?”. En produkt ligger mellan 45 – 199 kr.

Produkterna innehåller aktiva rena ingredienser och kostar i princip ingenting jämfört med konkurrenter. Jag har testat fyra produkter enbart för er och kommer att recensera dom här nedan. =)

Annons


Granactive Retinoid 2% Emulsion

Pris: 70 kr.

Är: Ett mjölkliknande serum med högt koncentrat av två olika sorters Retinol, hydroxypinacolone reinoate and ren retinol (läst mer om Retinol här). Motverkar synliga ålderstecken. Enligt företaget själva så ska denna produkt vara mer effektiv än standard-retinolprodukter.

Gör: Minskar ålderstecken, rynkor, fina linjer, mörka fläcker, pigmentering och pumpar igång kollagenet. Mjukar upp och förfinar hudens struktur.

Användning: Applicera några droppar på torr hud före dina andra nattprodukter. Låt verka i några minuter innan du applicerar nytt ovan. Applicera dock aldrig andra produkter som innehåller retinol eller retinsyra på samma kväll.

Min åsikt: Jag kommer inte att köpa den igen då jag känner att andra retinolprodukter fungerar bättre. (Jag använder den här i vanliga fall)


Granactive Retinoid 2% in Squalane

Pris: 90 kr

Är: Liknande produkt som ovan men den här ska ge noll irritation. Passar känsligare hy.

Gör: Läs ovan.

Användning: Läs ovan.

Min åsikt: Eftersom att den inte ger någon irritation alls så är den perfekt för att behandla ögonområdet mot anti-aging eftersom att den inte kommer att irritera den känsliga huden där. Produkten ovan, Emulsion, rekommenderas ej att applicera under ögonen. Jag  brukar alltid använda min standard Retinol-produkt under ögonen och kommer inte att köpa den här produkten igen. För mig blir denna produkt överflödig.


AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (Även kallad ”blodmasken”).

Pris: 70 Kr.

Är: En vattenbaserad exfolierande ansiktsmask med AHA och BHA syror.

Gör: Exfolierar huden ända ner i djupet., motverkar acne och ger en strålande hud. Mjukar upp huden och minskar fina linjer.

Användning: Applicera på torr hud. Låt masken verka i max 10 minuter. Skölj av. Får endast användas 2 gg / vecka och rekommendation är användning innan läggdags.

Min åsikt: Sticker rejält på huden vilket jag älskar då känns det som att det händer något. Resultatet blev en jämnare ton och klarare hy. Det kändes verkligen som att den löste upp varje liten por jag hade i ansiktet och rensade ut. Den innehåller hyaluronsyra vilket ni vet att jag älskar eftersom att det är en molekyl som binder fukt upp till 1 000 ggr sin egen vikt samt Vitamin B5 för cellförnyelse. Det är helt sjukt att jag inte betalade mer än 70 kr för denna. Betyg 5 av 5.


Salicylic Acid 2% Solution

Pris: 47 kr.

Är: Ett exfolierande serum med salicylsyra.

Gör: Exfolierar porer, bekämpar acne, fet hud och finnar. Innehåller BHA-syra som avlägsnar död hud för att tränga ner i porerna.

Användning: Använd i hela ansiktet eller direkt på finnar. Går att använda morgon som kväll. Använd alltid före ansiktsoljor eller krämer.

Min åsikt: Den fungerar minimalt, dock är den inte i närheten av så effektivt som Mario Badescu Drying Lotion som jag tipsat er om tidigare. Jag kommer nog inte att köpa denna produkt igen utan hålla mig till Mario:s Drying Lotion, det finns en anledning till varför den är slutsåld i hela Sverige. Den tar bort både pormaskar och finnar direkt. The Ordinary´s Salicylic Acid 2% Solution ser jag ingen skillnad på, tyvärr. Även om den inte kostar så mycket, ca 60 kr, så är det bättre att lägga till 110 kr och få något som verkligen gör skillnad. Kvalité först om du frågar mig!


Slutsats: Produkterna från The Ordinary kommer inte att ersätta mina favoritprodukter. När det gäller Retinol så kan produkterna enligt min mening inte mäta sig mot den Retinol jag brukar använda. Däremot så är produkterna från The Ordinary ett väldigt bra budgetalternativ och något jag absolut kan komma att använda som en bas eller som en produkt jag har mellan mina ”riktiga” hudvårdsprodukter. Blodmasken (se ovan) kommer jag däremot att köpa igen! Den gav ett högklassigt resultat och den märkte jag faktiskt skillnad på i ansiktet. =)

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar