Annons
Annons

Sminka en flawless grund =)


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Med risk för att låta kaxig nu, men om jag hade fått en tia för varje gång någon frågade mig hur jag får min hud att se så ”glowing” ut skulle jag befinna mig i maldiverna just nu sippandes på en drink istället för att driva den här bloggen.

Annons

Nu kommer jag inte att låtsas att man kan få en bra hud genom endast smink – grunden till en bra hud ligger flera steg bakåt (hudvård, hudvård, hudvård). Däremot så kan jag tipsa er hur ni kan göra för att lägga en bra bas genom att följa sju enkla steg. Detta är alltså lite mer avancerat och ni behöver givetvis inte följa alla steg om ni inte vill, men här kommer min guide till att lägga en flawless sminkbas! =)


  1. Använd ett serum som passar din hudtyp. Personligen föredrar jag serum med hyaluronsyra, exempelvis den här.
  2. Använd en ansiktskräm som passar din hudtyp. Det är viktigt att din hy är riktigt återfuktad innan du applicerar smink, jag har använt den här de senaste åren. .
  3. Lägg en ögonkräm under ögonen. Det minskar fina linjer och gör så att concealern sitter bättre. Sedan är det ju bara ett plus att det även är bra för den tunna huden. Den här använder jag.
  4. Primer! Det är viktigt innan du applicerar foundation. Det förhindrar rodnader, ger en jämn hudton och ger ditt ansikte glow. Den här  är min favorit =)
  5.  Foundation. Se till att använda en foundation som passar just din hudton. Om du står mellan två nyanser, var inte rädd för att blanda. Jag har använt den här i flera år och får alltid massa komplimanger när jag har på mig den.
  6. Använd alltid concealer under ögonen efter att du lagt foundation. På så sätt kommer du att använda mindre vilket gör att basen kommer att bli snyggare. Andra ställer jag använder concealer på: Ögonvrån (viktigt), vid näsvingarna och hakområdet. Jag använder den här.
  7. Avsluta med ett löst transparent puder. Frestas inte med att ta puder med färg, det kommer göra att sitt smink ser kakigt ut. Den här är tunn och bra.

Det var allt! =) Följer du dessa sju steg så kommer du att ha en perfekt bas för att sedan applicera resten av ditt smink =)

Dela
Tweeta
Maila
5 kommentarer

Annons

 


Laddar