Annons
Annons

Sankt Jörgen Park – Spa


Att åka iväg på spa i helgen kunde inte komma mer lägligt. Även om jag älskar det hektiska tempot i vardagen, full fart och massa roliga saker inbokade så är det ibland skönt med en kontrast. Därför var det så skönt att åka iväg till Sankt Jörgen Spa (barnfria) och bara rå om varandra för ett dygn.

Annons

För er som inte vet så ligger Sankt Jörgen Spa 10 minuters bilresa från centrala Göteborg. Spat är enormt med en yta om 2 000 m², de har både spa- och sportklubb, 18 hålsbana för de som gillar golf och man får även fri tillgång till gym och olika träningspass. Vi skippade dock träningen och fokuserade på avslappning. Vi kom hit igår vid ett-tiden, åt en fräsch rawfood- buffé i deras restaurang nere i spat iklädda i badkläder och morgonrock. De serverade allt från goda röror till olika sallader och nybakt bröd. Hälsa och välbefinnande rakt igenom! Sedan myste vi i spat och gjorde deras berömda sparitual som ingick i paketet. Nu i efterhand ångrade jag mig lite att vi inte bokade in en massage för det såg så härligt ut. Det får bli nästa gång helg enkelt. Timmarna passerade så snabbt så det var tur att vi var där ganska tidigt =)

Sparitualen var väldigt rolig och mysig! Vi fick skrubba varandra så att huden blev babylen, sedan fick vi sätta på en ansiktsmask och gå in i ett bastuliknande rum av sten som var 40 grader varmt och lyssna på harmoniskt fågelkvitter (väldigt avslappnande). Efter det myste vi vid eldstaden, doppade oss i iskallt vatten (se bild nedan), skrubbade kroppen med is (se bild ovan) och gick i en cirkelbassäng som i ena halvan hade iskallt vatten och i andra varmt (en härlig kontrast). Sist bastade vi och valde mellan deras tre olika bastu avslutade ritualen med att smörja in hela kroppen med en härlig lotion som luktade Spa!

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar