Annons
Annons

Så använder du dina hudvårdsprodukter – på rätt sätt


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

När vi spenderar pengar på hudvård så finns det inget värre än att känna att det inte fungerar och ger det resultat man vill. En anledning till det kan vara att du applicerar produkterna i fel ordning. Det kanske låter komplicerat, men applicerar du inte produkterna i rätt ordning så är det svårt för produkterna att göra sitt jobb.

Annons

Det viktigaste är att din hud är helt ren innan du applicerar några produkter. En enkel tumregel är att tänka att de lättaste och tunnaste konsistenserna appliceras först så att huden lätt kan absorbera dom, för att sedan lägga på de lite tjockare och fetare produkterna. Det är viktigt att låta huden vila mellan varje lager (minst några minuter). Gör man inte det så kan man lätt få milier, ni vet de där små runda bollarna som ser ut som vita hårda knottror. De ser ut som små vita finnar men går inte att klämma, utan de sitter bara där som en hård liten knöl.

Nu kommer jag att guida dig till hur du ska applicera dina produkter som ett riktigt proffs: ♡


1 – Rengöring: Detta är A och O eftersom att det är jätteviktigt att huden är helt ren innan du applicerar produkter. Bär du smink så bör du göra en dubbelrengöring: Börja med att massera in en rengöringsolja eftersom att de inte innehåller massa kemikalier, tvål och paraben. Den här oljan, till exempel har mandel som bas, är snäll mot huden och löser upp i princip allt – även vattenfast mascara. Att den doftar otroligt gott är bara ett stort plus =)

Fortsätt sedan med en mjölk – eller gelérengöring beroende på din hudtyp. Rengöringsmjölk är bra för dom som har lite känsligare hy och gelérengöring fungerar bra för blandhy och vanlig hy.

Bär du inget smink (ex. på morgonen) så rekommenderar jag en produkt som innehåller lite syra och jobbar med orenheterna på djupet istället för att den fokuserar på att lösa upp smink och smuts.

2 – Toner/Ansiktsvatten: Ansiktsvatten är en väldigt viktig grund för att få ut det maximala från resten av din hudvård. Efter att ha rengjort ansiktet på så får vi fel PH-värde på huden. Ansiktsvattnet återställer PH-värdet så att alla efterföljande som booster, serum, krämer, masker och oljor kan slussas ner i huden på bästa sätt.

Tänk dig två disktrasor, en som är lite fuktad och en som är lite torr. Vilken disktrasa suger upp mest vatten från diskbänken? Den fuktade! Det är i princip omöjligt att torka av en diskbänk med en snustorr disktrasa. Samma sak är med med ansiktet. Har du rätt PH-värde så kan produkterna slussas ner i huden extremt mycket bättre och de aktiva ingredienserna i hudvården kan tas upp. Ansiktsvatten återställer alltså PH-värdet och gör att dina efterföljande produkter fungerar optimalt =)

Mina tips: Lyx, Mellan, Budget, Ung hy.

3 – Spot Cream: Om du brukar få finnar på en specifik plats (oftast på T-zonen) så kan du applicera en spot cream. Den är till för att tränga igenom porerna och eliminera acneblemmor för att låta huden återhämta sig och läka. Personligen använder jag inte detta, men får man ofta finnar eller har pigmentfläckar, större porer på ex. näsan eller har djupare linjer så är detta jättebra att använda.

Mina tips: Lyx, Mellan, Budget, Ung hy.

4 – Serum: Ett serum är väldig lätt i konsistensen och innehåller oftast en hög koncentration av en aktiv beståndsdel. De består oftast av mindre molekyler som absorberas i huden på en djupare nivå. Här kan man rikta in sig på olika hudvårdsproblem som exempelvis rykor, torr hud eller återfuktande ingredienser. Mitt bästa tips här är att använda ett serum med vitamin C på morgonen. Tänk er ett äpple, den blir snabbt brun när man skär i den, eller hur? Vad händer om man droppar över citronsaft? Jo, den håller sig fräsch. Samma sak är det med ansiktet. C-vitamin på ansiktet är ett MÅSTE om du frågar mig! =) Jag har skrivit ett helt inlägg om c-vitamin och hudvård här om du vill läsa mer.

Inför natten rekommenderar jag att du använder ett serum som jobbar med cell-/och kollagenförnyelse.

Mina tips på serum med vitamin C: Lyx, Mellan, Budget.

Mina tips på serum som jobbar med cellförnyelse: Lyx, Mellan, Budget.

5 – Ögonkräm: Huden runt ögonen är väldigt tunn och känslig. Den har inte samma tjocklek eller porstorlek som resten av ansiktet – därför behöver området helt andra produkter. Detta eftersom att de större molekylerna som finns i vanlig ansiktsvård inte klarar av att gå ner i huden runt ögat. Lägger man fetare produkter på ögonområdet kan man få milier. Så ögonkräm ett ett måste för alla som har ögon – det vill säga alla! 😉

Mina tips för dag: LyxMellanBudget.

Mina tips för natt: LyxMellan, Budget.

6 – Moisturizer/Ansiktskräm: Återfuktad hud ger lyster, så skippa A L D R I G detta steg! Använd en lättare på dagen och en tyngre inför natten. Beroende på vad man har för hud så ska du välja olika produkter.

Mina tips: Antioxidanter (passar en ”normal-hy”), Oljig hy/Acnebesvär, Torr hud, Känslig hudMogen hy.

7 – Ansiktsolja: Har du inte testat ansiktsolja tidigare? Gör det! En ansiktsolja kan tränga djupare ner i huden och återfukta på ett helt annat sätt än vad du är van vid tidigare. Ansiktsoljor reparerar och plumpar upp huden på ett fantastiskt sätt samtidigt som den matar huden med fantastiska vitaminer. Är du oljig i hyn naturligt så rekommenderar jag att du endast använder ansiktsolja på natten.

Mina tips: Lyx, Mellan, Budget.

8- SPF: På dagtid är detta det viktigaste steget – året om! SPF sitter ytterst av din hud och fungerar som en skyddande barriär mot skadliga UVA- och UVB strålar. Denna produkt ska du alltid applicera sist, annars kan den hindra att andra produkter som du applicerar efter kan tränger in i huden. Jag har skrivit ett helt inlägg här om varför det är viktigt att använda SPF, in och läs om du inte redan gjort det. =)

Mina tips: LyxMellanBudget.


Så där! Nu är du redo att börja använda ditt smink! =) ♡

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar