Annons
Annons

Rätt ögonbryn


När jag var yngre undervärderade jag hur viktiga ögonbryn är för ansiktet. Det spelar ingen roll hur fint du har sminkat dig, är dina ögonbryn för korta, långa, mörka, tjocka eller smala så ser hela ansiktet konstigt ut. Jag brukar tänka att ögonbrynen ska finnas där som en ram för ansiktet, de ska bara finnas där utan att man ska tänka på dem, då är ögonbrynen perfekt.♡

Annons

I detta inlägg tänkte jag försöka (med hjälp av forskning, så det är riktig fakta här ) visa er hur ni ska tänka så att ni får de perfekta ögonbrynen! 🙂

 


VI BÖRJAR MED GRUNDREGLERNA

1. Utgångspunkten för ögonbrynen bör vara i linje med näsborren.

2. Bågens högsta punkt av ögonbrynen bör vara i linje med kanten av iris (dvs. den färgade delen av ditt öga).

3. Slutet på ögonbrynen bör sluta vid punkten där en linje dras från sidan av näsan upp mot yttre ögonvrån.

 


 Det finns faktiskt studier som har gjorts om den ideala tjockleken, bredden och längden på dina ögonbryn!

RÄTT AVSTÅND MELLAN ÖGONBRYNEN

Det idealiska avståndet mellan ögonbrynen är mellan 2 till 2,5 cm, har du mer avstånd så är dina ögonbryn för långt isär ifrån varandra.

RÄTT TJOCKLEK PÅ ÖGONBRYNEN

De finaste och mest tilltalande ögonbrynen är mellan 0,5 till 1 cm tjocka. Dina ögonbryn ska vara tjockare mot ögonvrån och bli smalare mot slutet.

RÄTT LÄNGD PÅ ÖGONBRYNEN

Den perfekta längden på ett ögonbryn är mellan 3 till 3,5 cm från punkt 1 till 2 (se bild ovan). Från punkt 2 till 3 bör längden vara mellan 2 till 2,5 cm. Så det ultimata ögonbrynet ska alltså vara mellan 4,5 till 5,5 cm.


Även om du inte har ”det perfekta ögonbrynet” så kan du visualisera den genom att använda smink. Vill ni läsa om vilka produkter som jag använder så har jag gjort ett inlägg om det HÄR.

 

Mer inlägg om ögonbryn?

Färger som jag använder till ögonbrynen

Tips för när du ska noppra ögonbrynen

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar