Annons
Annons

Porslin-tips! =)


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Hej fina du! Vilken härlig dag ni verkar ha haft 💕 Testade blodmasken igår och den var verkligen över förväntan!! Tack för tips 😁🌟 Har en fråga: skulle du vilja skriva ett inlägg där du tipsar om olika porslin du tycker är fina/bra pris/etc? Soppskålar, pajformar pastatallrikar, assietter, etc, ja lite allt möjligt hihi! Tycker alltid du ser ut att ha så fint porslin på alla bilder. Ha en fin dag! Kram

Annons

TACK!! För er som inte känner till ”blodmasken” så kan ni läsa mer om den här. Jättekul idé! Här kommer ett inlägg fullproppat med porslin + glas! Håll i er =)

Wrap top här


Glas

För champagne/bubbel tycker jag att det är fint att ha champagneskålar istället för champagneglas. Just för att man oftast just dricker ur champagneglas så då är det kul med något omväxlande. Dessa champagneskålar med guldkant hittar ni här.

Vinglasen är från IKEA. Jag är en mästare på att göra sönder fina vinglas. När jag och Niclas flyttade ihop hade han fina orreforsglas som jag tyvärr gjort sönder. Både genom att vara klantig och genom att sätta de i diskmaskinen så de har spruckit. Jag vet – jag är en klant! Så därför köper jag endast IKEA vinglas hädanefter. De kostar mellan 20 – 25 kr styck så går de sönder så får jag inte ont i magen, haha 🙂

I övrigt kör vi med dricksglas från IKEA =) 


Tallrikar

När det kommer till tallrikar tycker jag att det är kul att ha lite olika. Tallrikarna på bilden ovan är från Mateus och jag har valt att blanda två färger (plommon och grå) och två olika modeller.  Ostronskålen är toppen till både förrätter, efterrätter och även att duka fram snacks så som godis/chips eller annat gott i. Lace tallriken använder jag bara till huvudrätter.

Till sallader, soppor och pasta använder jag ofta dessa tallrikar som är lite djupare. De är perfekta till mycket och jag älskar dom! =)

Sedan tycker jag om att blanda med lite olika handgjorda djupare skålar som är lite mer rustika. De på bilden ovan och nedan köpte jag på Citygross 🙂 Det är lite mysigt att äta exempelvis grytor från dom eller som jag gjorde på bilden här nedan: Servera ris eller något annat tillbehör i. Jag gillar att blanda mellan olika material, färger och höjder för att få matbordet mer levande 🙂


Uppläggningsfat

När jag ska duka upp småplock så använder jag lite allt möjligt. Jag plockar lite av vad jag har hemma och blandar och mixar, det tycker jag ger det bästa resultatet för ögat. Jag älskar som sagt när det händer något, både i olika höjder och former. Skärbrädor generellt tycker jag ger ett mysigt och rustikt intryck och även där är det kul att mixa och kanske ta en rund och en avlång.

När jag ska göra en större ost & charktallrik tar jag den stora skärbrädan från köket (som är inbyggt bland kökskåpen) och lägger på massa godsaker! Jag tycker att det ger en mysig och generös känsla när allting är samlat och fullproppat på samma underlägg.

När det kommer till pajform använder jag en klassisk vanlig vit pajform. Vill man ha något som sticker ut mer så har den här både en fin färg och lite cool då man kan ta bort kanterna från pajformen.


Hoppas att ni fick massa tips och att inlägget hjälpte er lite i inredningsdjungeln! Det ni ska ta med er från detta inlägg om ni vill köra lite så som jag gör är att inte vara rädda för att blanda porslin och att inte köpa allt på IKEA. Det blir lätt tråkigt och platt då, utan blanda upp med små skålar, tallrikar och annat från andra märken så får ni en fin blandning 🙂 ♡

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar