Laila Högfeldt
Välkommen till min livsstilsblogg! Jag älskar och skriver om ALLT som har med hälsa, skönhet, mode, inredning och mat att göra. Jag är gift och har tre underbara barn, något som kommer synas tydligt här. Jag är också utbildad civilekonom och jobbar som revisor. Så ett och annat spar- eller privatekonomiskt tips kanske också dyker upp här ;)
Annons

DAG ÅTTA I COVID-19

När jag la mig igår så höll jag alla tummar och tår för att jag skulle må bättre idag, istället vaknade jag av att jag inte fick någon luft och fick kippa efter andan. Trött som vad jag så somnade jag om igen och vaknade en stund senare igen av att jag kippade efter luft.

Annons

Idag är vi inne på dag åtta och jag undrar när det ska vända? Om det fortsätter så här och att jag bara blir värre och värre så kommer jag att gå sönder 💔

Niclas mådde lite bättre igår men har blivit sämre dag. För Niclas går det mycket upp och ner medan det hos mig bara blir värre för varje dag som går. Dock mår han bättre än mig och har inte lika hög feber/yrsel/värk osv. vilket är tur. Även om vi försöker att hjälpas åt så mycket som vi kan så drar han det tyngsta lasset här hemma. Till alla som frågar om barnen: De mår bra. De har inte haft feber eller symptom sedan i torsdags. En fråga jag ställer mig är när man kan börja att gå ut när man väl är frisk?

Annons

Så här står det på folkhälsomyndigheten:

Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola. Du kan återgå till jobbet eller skolan även om du har kvarvarande torrhosta om det gått 7 dagar sedan du blev sjuk och du varit symtomfri i övrigt i minst två dygn.

Det står även att om barnet är friskt så ska den gå till skolan trots att en familjemedlen är smittad med covid-19. För mig känns det jättekonstigt att skicka iväg William till skolan på måndag eftersom att jag tänker att han kan smitta vidare viruset? Jag ska ringa och prata med hans fröken på måndag men undrar hur ni andra har gjort?

Jag vill också tacka för alla era fina meddelanden! Varenda en värmer och jag blir så glad av att ni ens tar er tid till att skriva så fint till mig. 😭❤️ Tusen tack för att ni ger mig lite ljus i denna annars trista vardag. ❤️

Annons

Längtar tillbaka till förra sommaren när allting var som vanligt. 

25 kommentarer till “DAG ÅTTA I COVID-19”

 1. Mia skriver: 02 maj, 2020

  Hej! Tack för din uppdatering! Och jag vill säga: vänta med förskola & skola! Lärare blir sjuka och dör av Covid-19 bland annat en lärare i Kågeoch en i Danderyd. Lärarna är livrädda och förbaskade över att de måste gå till jobbet som vanligt utan att kunna följa FHM:srekommendationer. Har ni inte någon vän, släkting som kan avlasta någon timme då och då?


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Ja precis. Jag hade inte tänkt att skicka iväg honom jag tyckte bara att det lät jättekonstigt. Jag förstår att lärare och andra medmänniskor är livrädda, det hade jag också varit. Han behöver inte gå iväg till skolan för avlastning, det var mer att jag tyckte att det var konstigt att det stod så. Kram!!


   1. Mia skriver: 02 maj, 2020

    Hej!
    Ja, visst är det märklig formulering. Bra att du tar upp detta.
    Tack för en toppenblogg t och det tycker jag trots att jag är 20 år äldre än dig! Du är en supermamma i mina ögon!


 2. Katarina skriver: 02 maj, 2020

  Usch vad det låter hemskt 😰 hoppas det vänder för er riktigt snart. Krya på er ❤️


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Tack fina du <3 Kram!


 3. Linda skriver: 02 maj, 2020

  Vi ute i Dalsjöfors (samma kommun som er) får inte skicka våra barn till skolan om en familjemedlem är sjuk i covid-19, så kolla upp det innan du skickar iväg honom!


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Jag har inte tänkt att skicka iväg honom till skolan. Som jag skrev så tyckte jag att det lät konstigt. Jag kommer inte att skicka iväg honom till skolan utan att prata med hans lärare först. Såg även nu att de har ändrat restriktionerna, tur! Kram!


 4. Angelica Zetterströmekomorsan.com skriver: 02 maj, 2020

  Krya på dig hjärtat ❤️ borås stad har skickat ut mail häromveckan att om någon är sjuk i familjen med misstänkt covid 19 får barnen inte gå till skolan.


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Åh, va bra! Det mailet har jag missat. Letade online och fann det som stod ovan men då var det gamla restriktioner. Tack för info. <3 KRAM!


 5. Sanna skriver: 02 maj, 2020

  Såhär står det på borås stads hemsida:
  ” När en familjemedlem har bekräftats ha sjukdomen covid-19 ska eleven vara hemma. Läkaren som bekräftat familjemedlemmens sjukdom ger information om hur länge eleven ska vara hemma.

  Om en familjemedlem varit i kontakt med en tredje person som har bekräftad covid-19 och familjemedlemmen samt eleven är friska ska eleven gå till skolan.”

  Krya på er!


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Tusen tack för att du citerade, det känns mycket mer logiskt. Tack, Kram!


 6. Anna skriver: 02 maj, 2020

  Tack för din uppdatering🙏🏼 Så hemskt att vakna så😢jag hoppas verkligen det vänder för er NU! Skönt att höra att barnen mår bra, hoppas även att din mamma mår bättre🙏🏼Krya på er kramar❤️


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Tusen tack Anna, tack!! <3 <3 <3 KRAM!


 7. Elin skriver: 02 maj, 2020

  Krya på er!!! Det låter hemskt. Jag bor i Sundsvall och smittan har inte riktigt kommit hit än. Utifrån det du beskriver funderar jag hur ni får ihop det? Dvs om ni båda är sjuka, hur lyckas ni ta hand om barnen, mat osv? Har själv en 1åring och en 4åring och de kräver ju en del.
  Kram kram kram och hoppas verkligen att det vänder nu!


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Tack fina du! Skönt att det inte har kommit dit, hoppas att ni slipper den <3 Barnen sköter sig tur nog väldigt bra och vi får även hjälp av William när vi behöver det. Annars mår Niclas bra till och från och som sagt, Philip och Ludwig bara flyter med och är väldigt lugna så det har peppar, peppar ändå gått bra. <3 Tusen tack! KRAM! <3


 8. Jenny Sandström skriver: 02 maj, 2020

  Läste du att Ipren när man har Corona är farligt?! Använd bara alvedon ❤️


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   Ja, mamma sa det igår. Visste inte det så har tagit båda tidigare. Men tar bara alvedon nu. Gullig du är, Tack för omtanken. ❤


 9. Madde skriver: 02 maj, 2020

  Vi har haft symtom i 7 veckor, så det kan vara långvarigt kan jag säga.


  1. Laila Högfeldt skriver: 02 maj, 2020

   7 veckor? Låter fruktansvärt 🙁 <3


 10. Jenny skriver: 02 maj, 2020

  Usch vad jobbigt det låter. Krya på er, och drick mycket vätska/vätskeersättning när du har så hög feber så länge ❤️


  1. Laila Högfeldt skriver: 03 maj, 2020

   Tack ❤️ Det ska jag göra 🙏🥰❤️


 11. Maria skriver: 02 maj, 2020

  Hoppas de vänder snart, och att ni snart är friska igen, även din mamma oxå. 🤗.


  1. Laila Högfeldt skriver: 03 maj, 2020

   Tack, vad gullig du är 🙏❤️


 12. Frida skriver: 06 maj, 2020

  Hoppas ni blir bättre snart.
  När vi var i samma situation som ni höll vi våra två barn hemma från skolan. Kändes så konstigt och ångslestladdat att jag skulle låta dem gå till skolan när vi båda låg hemma och var sjuka. Kändes självklart att dom bar på viruset också fastän dom var symptomfria.


  1. Laila Högfeldt skriver: 08 maj, 2020

   Ja jag förstår precis vad du menar, känner samma! Kram! <3


Dela på:
Laddar