Annons
Annons

Omgiven av idioter – Test


Visst har vi alla läst boken ”Omgiven av idioter?”. Väldigt intressant bok där de utgår från DISA-modellen. D (aka. Röd) stå för Dominans, I ( aka. Gul) står för Inspiration, S (aka. Grön) står för Stabilitet och A (aka. blå) står för Analys.

Annons

Efter att ha läst boken var jag tvungen att göra ett test för att se vilken blandning jag är. Oftast har man två-tre färger i sig och jag blev lite förvånad när jag såg att jag huvudsakligen var röd.

Är man röd så är man väldigt beslutsam, övertygande, målmedveten, banbrytande, tävlingsinriktad och rak/tydlig. Man orkar inte stå och småprata om onödiga saker utan vill helst gå rak på sak (okej, känner igen mig när jag är i work-mode). Man vågar ta risker (japp), svårt för att sitta stilla (ehh.. ja!).

Röda personer är väldigt ärliga eftersom de vågar säga just sanningen till människor i sin omgivning. Om andra inte gillar den så är det deras problem (Hej mina debattartiklar på Expressen, Metro och Aftonbladet).

Jag trodde att jag skulle vara röd-gul-blå eftersom att jag även är väldigt utåtriktad och även analytiskt lagd, men enligt testet var jag noll blå. Det kan stämma i vissa fall när jag tänker efter. Jag orkar aldrig läsa IKEA-instruktionen utan brukar läsa den lite slarvigt och gå efter känsla om vad som känns rätt. Det har slutat med att jag ibland har fått göra om allting igen! SUCK! Men slutresultatet har ändå blivit väldigt bra *blink*.

Blåa personer planerar ofta massa innan de sätter igång, vilket resulterar i att de kanske aldrig kommer igång (=inte jag, jag är tvärt om). Dock så avslutar alltid den blåa personen det som den har dragit igång (det gör inte alltid jag, när jag inser att det inte blir bra så slutar jag ibland mitt i, för att slippa slösa tid).

Hur som helst – här ser ni mitt resultat! Har ni testat att se vilken person ni är? Googla så får ni fram massa =) 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar