Annons
Annons

Nyttigare Crème Brûlée – på 5 ingredienser


Igår gjorde jag en god efterrätt till hela familjen som var väldigt uppskattad: nämligen en nyttigare creme brulee. Jag använde mig av kokossocker eftersom att det är ett naturligt sötningsmedel samt har lägre GI än vanligt socker, kokosmjölk istället för grädde eftersom att den är rik på kalium, järn, magnesium och fosfor.

Annons

Sedan använde jag agar agar eftersom att jag har börjat använda det istället för gelatin. Man skulle kunna säga att det är ett veganskt substitut för gelatin och kan användas i både efterrätter så som pannacotta och cheesecake, men även i matlagning, exempelvis i såser för att få den lite tjockare. Jag köpte ett litet paket i en vanlig matvarubutik.

Här kommer receptet för er so också vill göra denna goding! =)


Du behöver: 

1 burk kokosmjölk

2 msk kokossocker

1/2 tsk agar agarpulver

1 tsk vaniljpulver

en nypa gurkmeja

Gör så här:

Häll allt från burken med kokosmjölk (mjölk + grädde) i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Precis när det börjar koka tar du bort kastrullen från värmen. Häll i former och låt svala. Ställ sedan i kylskåpet i några timmar. Klar!

Vill du ha en knäckig yta kan du göra som mig, ta lite kokossocker eller farinsocker på toppen av varje brulee. Ställ ugnen på grill och ställ in formerna i ca 1 – 2 minuter längst upp i ugnen, bara så att sockret smälter och blir så där knäckig och härlig. Njut!! =)


 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar