Annons
Annons

Nutella Cheesecake (sockerfri + low carb)


Eftersom att vi ska på spa till helgen men ändå vill mysa med något gott fredag kväll så ville jag baka något gott men ändå ”nyttigt”. Jag ville inte pumpa kroppen med socker och vetemjöl eftersom att jag vet att jag blir så svullen dagen efter. William önskade något med Nutella i och jag var sugen på någon slags cheesecake. Resultatet blev en sockerfri Nutella cheesecake som även är low carb! Jag var tvungen och tjuvsmaka lite redan idag och resultatet blev supergott!! Barnen hoppade av glädje och ingen förstod att det inte var en ”riktig” cheesecake.

Annons

För att göra sockerfri nutella använde jag mig av ett recept från 56kilo.se. Men om du inte orkar göra din egna så kan du fuska lite med proteinella som också är helt sockerfri, proteinberikad, tillverkad utan palmolja och supergod. Finns i matvarubutiker =)


 Du behöver (ca 16 portioner):

Botten:

3 dl hasselnötsmjöl

0,5 dl kakao

0,5 dl ICA sötströ (den som är helt kalorifri)

100 g smält smör (helst osaltat)

Fyllning:

3 pkt cream cheese (600 gram)

1 dl ICA sötströ (kcal fri)

3 stora ägg, rumstempererade

2 dl 40 % grädde

1 tsk vaniljextrakt

200 gram sockerfri Nutella (funkar även med proteinella, Clean eatings nötcreme och givetvis med originalet också)

 

Gör så här:

Ställ ugnen på 170 grader. Blanda alla ingredienser till botten och tryck ut i en 24 cm form med löstagbara kanter.

Grädda i 10 minuter och låt svalna medan du gör fyllningen.

Minska temperaturen på ugnen till 150 grader.

Blanda cream cheese med sockret. Vispa sedan i ett ägg i taget. Vispa grädden fluffig och blanda i. Tillsätt vaniljextraktet.

Pensla formens kanter med smält smör. Häll sedan i hälften av fyllningen. Lägg sedan i häften av nutellan och virvla runt med en kniv. Häll sedan i resten av fyllningen och resten av nutellan och virvla runt med kniven igen.

Grädda sedan kakan i ca 1,5 h, lägg folie över kanan de sista 20 minuterna. Konsistensen ska vara relativt fast och bara dallra något i mitten när kakan är klar.

Ta ut från ugnen och låt svalna helt. Dra en vass kniv runt kanterna. Ställ in kakan i kylskåpet med en plastfolie över sig och låt stå i 2 – 3 timmar. Kan med fördel stå över natten.

Klar =)

Innehåll: 318 kcal (264 kcal från fett), 6,0 g kolhydrater, 6,7 g protein


Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar