Annons
Annons

Någon mamma som känner igen sig?


Jag har märkt en sak gällande mammor..

Jag är omringad av helt fantastiska mammor varje dag. Mammor som skrattar tillsammans med sina barn, är måna om att de ska ha rena och hela kläder och som älskar sina barn mest i hela världen. Samtidigt är det samma mammor som efter att barnen lagt sina små huvuden på kudden och somnat reflekterar över ifall de jobbar för mycket, ifall de är för hårda mot sina barn, ifall de håller på för mycket med mobilen eller ifall de borde ge sina barn mer grönsaker.

Annons

Och jag ska vara ärlig – givetvis tänker även jag på dessa saker, det är svårt att inte göra det när man hela tiden gör sitt bästa just för att man älskar sina barn mest av allt. Men jag har samtidigt ett bra sätt att koppla bort ångesten över att vara otillräcklig genom att fråga mig själv ”Hur mår mina barn?”

Svaret blir alltid att de mår bra! Och det är det viktigaste, eller hur? =) Vem bryr sig om tiden inte räckte till så att middagen fick bli en hämtpizza? Barnen älskade ju det! Eller att barnen tittar på tv medan ni föräldrar snoozar en halvtimma? Jag och mina syskon gick alltid upp tidigt och satte på tv.n medan mamma och pappa sov och min uppväxt var alldeles utmärkt. Jag har inga men från det.

Det jag hoppas är att mina barn ska minnas att jag var en kärleksfull och avslappnad mamma som älskade dem över allt annat. En mamma som litade på dem, som lyssnade på deras förhoppningar och rädslor om livet och älskade de för exakt den de är.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar