Annons
Annons

Motivation till att jogga


Jag fick önskan om att skriva om hur man får motivation till att börja jogga nu efter vintern.

Själv har min motivation varit noll, men för mig är träning en jätteviktig pusselbit i mitt liv och någonting som jag måste göra. Inte för att få den där ” snygg superkropp” utan för att må bra och ha en frisk och stark kropp.

Annons

Det finns ingen anledning till att sitta och vänta på att motivationen ska komma, för i så fall kan man vänta i år och dagar. Det finns en anledning till att Nikes citat blivit så känt: ”Just do it”. För det är precis så – gör det bara, utan att tänka.

I torsdags joggade jag 5 km på gymmets löpband eftersom att det regnade ute och idag joggade jag en mil. Jag bara gjorde det, eller okej. Jag ska vara ärlig. Jag drack en energidryck först och sedan gjorde jag det.

Så här har jag tänkt när jag peppat mig själv till att ge mig ut:

Om du tänker..

-Jag gör det i morgon, tänk istället ; Jag vill må bra redan idag.

– Jag är för trött för jag har haft för mycket i skolan/på jobbet jag är värd att vila nu, tänk istället; Jag är trött och därför ska jag ut och jogga och sedan kan jag komma hem och lägga mig med gott samvete.

– Det är så kallt ute, jag orkar inte gå ut, tänk istället; Om du tränar så blir du varm och så mår du bättre och blir gladare.

– Jag har ingen tid över till att träna, tänk istället; att du vill komma bort från plugget eller jobbet en stund och rensa hjärnan så kan du fortsätta plugga/jobba sedan pigg och fräsch och göra jobbet mycket effektivare.

– Jag kommer ändå aldrig lyckas få den kroppen jag vill ha, tänk istället; Jag klarar allt bara jag kämpar!


När jag var ute på löparspåret idag så bestämde jag mig för att vara snäll mot min kropp. Inte pressa och stressa för då kommer jag bara att må dåligt. Istället lät jag det ta den tid som jag behövde och jag klarade det – 1 mil tog 1 h och 5 minuter. Sist jag sprang tog det en timma, men det spelar ingen roll. Jag var glad att jag äntligen hade sparkat mig själv i rumpan och gett mig ut.

Det gjorde ingenting att folk sprang förbi mig i löpspåret, för vet ni? Jag sprang ändå förbi alla andra som satt i soffan hemma och inte gjorde någonting.

Jag lyssnade på härlig musik och kände mig så swag när jag nynnade till låtar som jag inte brukar lyssna på. Jag satte nämligen på en träningslista från Spotify som hette ”Throwback Workout”. Destinys child ”Jumping, Jumping”, T.I. ”Bring Em Out” eller Eminems låt ”Till i Collapse” var riktigt härliga att lyssna på. Kul med lite annorlunda musik som jag inte brukar lyssna på till vardags.

På uppförsbackar tog jag små korta snabba steg, ökade takten men inte hastigheten och sprang på tårta. På nedförsbackar slappnade jag av och lät tyngdlagen göra jobbet.

Bild på mig från idag, så här glad såg jag ut efter att ha sprungit 1 mil =)

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar