Annons
Annons

Möte med byggbolag


Åhh! Idag hade vi möte med ett byggbolag som vi eventuellt ska anlita för utbyggnationen på övervåningen. Det enda som fattas nu är att dom ska återkomma med en offert inom 1 – 2 månader och är den okej så kommer bygget att starta innan sommaren (!!!). Alltså jag är SÅÅ TAGGAD på detta.

Annons

För att de ska kunna göra en offert så vill dom att vi (jag) ska återkomma med vilken typ av fast inredning jag vill ha, som ex. lampor, kakel, tapet, golv, handtag, trappa, dörrar, handfat.. ja.. rubbet!

Inte för att vi måste bestämma oss nu men lite för att de ska kunna sammanställa det till en offert och för att vi ska kunna se på vilket pris vi landar på ungefär.

Niclas är mer att vi ska ”hålla i pengarna” medan jag vill göra allt så som jag vill ha det från start. Det där med skjutdörrar istället för vanliga dörrar som jag gärna ville ha tyckte Niclas var en dålig idé. Tydligen kostar det kanske 10 TKR per dörr istället för 3, så han tyckte att det är en onödig kostnad. Jag istället tänker att det är just sådana saker som skjutdörrar och annan fast inredning som är svår att ändra på sedan när huset väl är byggt. Tapeter, kakel etc. går ju att ändra på om man ångrar sig. Dörrar med visserligen men kostnaden blir ju genast ganska stor direkt och är kanske ingenting man gör i första taget.

Så nu står vi här och ska börja sätta ihop en lista med hur vi vill ha det och jag behöver ALLA tips jag kan få!! Jag tänker ganska cleant men ändå hemtrevligt. En lyxig känsla men ändå så att man kan leva och röra sig.

Här kommer lite bilder med inspiration hur jag gärna skulle vilja ha det! Det kanske är det jag borde göra, skriva ut bilder och sätta ihop till en inspirationsboard!

Detta badrum, HUR SNYGGT?!?!? 

Eller detta handfat?!?! Niclas bad mig titta på handfat från en butik här i Borås som heter ”Högbergs”, men de är ju inte alls lika snygga. De har vanliga handfat från IFÖ, Svedbergs etc.  Inte alls den stil jag har tänkt mig. 

Sovrummet, åh så svårt! Vi måste märka ut ungefär var vi vill ha elutag, lampor etc. Jag har så svårt att föreställa mig sovrummet att jag knappt vet vart jag vill ha allt. 

Och walk in closet. Jag skulle gärna vilja bygga in garderober och allt i väggarna. Sedan brukar ju IKEA ha ganska bra förvaringssystem så jag måste kika lite på hur jag vill ha det. Men denna bild här ovan är ju så fin! En spegel med en lampa bakom, ett litet bort där man kan ställa parfym och liknande och sedan en sittpall. 

Vi kommer att ha ett allrum där vi har tänkt att ha soffa, tv och lite annat som kommer att bli ett mysrum. Hur kommer det sig att jag börjar tänka inredning istället för tapeter, golv etc.? haha =)

 Och trappa, SÅ SVÅRT?! Man vill ju gärna ha en snygg trappa men ändå barnvänlig.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar