Annons
Annons

Läsarfråga


Hudvårdshjälp? 🙂 Morgon och kväll använder jag en 3-1 cleanser från Mary Kay gjord för att användas dagligen. Den funkar både för att ta bort smink och för att rengöra huden ”ytligt” 🙂 Därefter tar jag en väldigt fet (älskar <3) mosturising Cream som är perfekt för mitt ansikte. En gång i veckan ungefär kör jag antingen blodmasken eller en lite mer intensiv enzympeeling. Men jag hade velat få in retino och hyalon i min hudvårdsrutin 🙂 När ska jag lägga vad? Och hur ofta kan jag använda detta? Har klickat hem produkter från The Ordinary för att testa men vill inte riskera att sätta huden i obalans genom att lägga produkterna i fel ordning 🙂

Annons

SVAR: Åhh låter som en jättebra rutin! Jag har skrivit ett inlägg HÄR om i vilken ordning man ska använda produkterna för bästa resultat. Hyaluronsyra finns i olika produkter, men jag använder det oftast i serum eller i en ansiktskräm, så där skulle jag försöka få in det. Personligen vill jag gärna använda vitamin C i ansiktet som serum på morgonen och har därför ett serum som både innehåller hyaluronsyra och vitamin C (två flugor i en smäll). Läs om varför C-vitamin är så viktigt HÄR.

Denna produkt har jag hört är väldigt bra (budget) Ps. Rea just nu, denna produkt använde jag innan och ÄLSKADE (mellan) Ps. också rea just nu. Denna produkt är också väldigt bra men dyr (lyx)!

Vill du extra mycket effekt av vitamin C + hylauron så kan du använda det i både serum + kräm samtidigt, då får du en jättebra effekt.

I ansiktskräm-form kan jag rekommendera den här, den har både vitamin C + hyaluronsyra och är super (jag har den själv).

Retinol har jag också skrivit massa om tidigare, tips på inlägg är HÄR, HÄR och HÄR för er som inte är insatta i ämnet och varför det är så bra.

Här kan ni även läsa om min Hudvårdsrutin Dag + Kväll =) Just idag skiljer den sig lite i produkter från när jag skrev inlägget, men principen är samma.

Angående hur ofta man ska använda produkterna så använder jag vitamin C + hylauron varje dag samt retinol ca 4 gånger per vecka. Testa att lägga retinol varannan/var tredje dag och se hur huden reagerar. Jag minns att jag flagnad massa i början och blev väldigt torr. Det vara bara för att huden ökade kollagenproduktionen och jag tappade all gammal hud.

Idag när min hud är van vid retinol använder jag det varannan dag, ibland två dagar i följd. Ena dagen använder jag retinol (den här) och andra dagen denna produkt som innehåller en höghalt av glycolsyra som stimulerar cellförnyelsen. Den sistnämnda sticker lite men man både känner och ser STOR skillnad från första användningen tycker jag.

Jag rekommenderar att man börjar med en produkt (ex. retinol) och kör varannan dag med retinol och varannan dag med en vanlig nattkräm, för att sedan köra retinol, glycolsyra och en tredje dag med vanlig nattkräm.. osv. Känn efter vad som känns bäst för huden.

Ps. Glöm inte SPF i ansiktet, superviktigt när man använder retinol. =) 

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar