Annons
Annons

Läsarfråga: Oplanerat gravid


Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om hur du blivit oplanerat gravid 3 gånger? Var det samma preventivmedel el slarvade du med piller osv. Kram

SVAR: Om jag ska vara ärlig så har jag blivit oplanerad gravid fyra gånger, här kommer de i kronologisk ordning med förklaring till hur:

Annons

Maj 2009: Jag och Niclas hade varit tillsammans i 11 månader och i början hade jag en kopparspiral som jag var tvungen att ta ut tidigt på våren. Då körde vi inte med någonting annat än kondom, vilket uppenbarligen inte fungerade så bra och jag blev gravid. Dock valde jag att göra abort eftersom att jag verkligen inte ville bli gravid då. Vi var inte alls inställda på det och aborten var ingenting som jag tvekade på. Jag har ju alltid märkt mina graviditeter så snabbt och jag vill minnas att jag endast var gravid i vecka 5 då.

September 2009: Eftersom att pappa är gynekolog och han ville att jag skulle plugga klart högskolan innan så bad han sin kvinnliga kollega att sätta in en kopparspiral i maj efter aborten. Helt plötsligt fick jag samma symptom som i maj och fick ett positivt graviditetstest. Det som hade hänt var att spiralen fortfarande satt kvar fast på sniskan, så den låg inte helt rätt och hade hamnat ur position. Då drog de helt enkelt ut spiralen och graviditeten fortsatte och vi fick vår älskade William.

Februari 2015: Efter William försökte jag att använda minipiller (jag får inte ta vanliga p-piller pga blodpropp i släkten), men jag slarvade och missade hela tiden att ta mina piller. Jag insåg ganska snabbt att minipiller inte var någonting för mig, så vi började att använda kondom igen vilket fungerade bra i nästan fyra år. Dock var det en gång som vi inte använde kondom och jag vet exakt vilken dag det var eftersom att det bara hände en gång. Det var precis mellan mensen och egentligen borde jag haft en så kallad ”säker period” då, men jag blev gravid och vi fick vår Philip bus.

Maj 2018: Jag hade hormonspiral vilket jag trivdes väldigt bra med. Ingen mens, inga tabletter med hormoner som ska gå genom kroppen och inga konstigheter alls egentligen. Hormonspiral har varit det preventivmedel som jag gillat bäst. Dock blev jag gravid ändå med spiralen (läs inlägget här) och vi gick till gyn för att ta ut spiralen. Dock hittade dom inte den och tror att den: 1. (mest sannolikt) har åkt ut utan att jag har märkt det. Tydligen är den så liten så man märker inte alltid det. 2. Att den åkt upp i buken. Dock borde jag ha väldigt ont då så sannolikheten är inte så stor. Så nu väntar vi vårt tredje kärleksbarn som väntas komma i februari  ♡

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar