Annons
Annons

Kär i Pippi


Barnen satt igår och tittade på Pippi och jag fick lite nostalgikänslor från när jag själv var barn och satt uppslukad framför tvn och tittade på Astrid Lindgren filmerna. Jag älskar Pippis positiva syn på livet vilket fick mig att tänka tillbaka på mitt egna liv. Jag vet inte hur många gånger jag har stått framför ett hinder och tänkt ”Detta går aldrig – alla andra är ju så mycket bättre än mig” till att sudda bort tankarna, ta ny sats och tänka ”Detta kommer att gå, detta SKA GÅ” och med tankens kraft sedan bara göra det. Vad är det värsta som kan hända? Oftast ingenting.

Annons

Man behöver inte alltid gå på det stora heller, för visst finns det små saker i vardagen där man ofta tänker ”det klarar jag aldrig”. Det är bättre att fokusera på vad man vill göra än att lägga energi på vad man tror att man inte kan göra. Jag tror att det är viktigt att jobba med att se allt som är bra hos en själv, det är först då tankarna blir en tillgång.

Så igår inspirerades jag av Pippi Långstrump och därför är mitt nya motto för år 2018:

Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!.

Mental spärr jag har just nu:

Läsa en bok på engelska – jag tänker att det är bra för mitt engelska ordförråd samtidigt som jag har fegat ur så många gånger eftersom att jag är rädd för att inte kunna förstå allt.

Men nu ska jag istället tänka: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!”. Är ni med mig? =)

 

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar