Annons
Annons

Hur man ser utvilad ut fast man inte är det


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Någonting jag har lärt mig de senaste åren är hur man ser utvilad ut fast man egentligen inte är det. Vi alla har haft tillfällen där vi sover mindre, vare sig det beror på plugg, jobb, att man gjort slut med sin pojkvän eller en liten bebis 🙂 Jag tror att vi alla kan skriva under att ingen av oss vill dyka upp med mörka cirklar under ögonen – eller ett trött ansikte.

Annons

Dessa tips och trick har räddat mig många gånger och fått mig att se mer utvilad ut. Du kan göra alla steg om du vill ha ett maximalt resultat – eller bara en eller två om du har ont om tid.


 Tips nr 1: Duscha + Göra dig i ordning

Hoppa in i duschen varje morgon. Du behöver inte tvätta håret varje dag (jag gör inte det), men att duscha varje morgon får mig att piggna till, känna mig levande, ren och redo att ta tag i dagen. När jag var mammaledig brukade jag sminka mig medan Philip sov – ni kan se en vanlig sminkrutin som jag brukar använda här. Jag vet inte varför, men om jag utgår från mig själv så blir jag mer produktiv när jag har gjort mig i ordning helt för dagen.

 

Tips nr 2: Återfukta din hy

Att återfukta hyn är jätteviktigt och kommer att få den att se fräsch ut istället för torr och trött. Jag brukar återfukta den på två olika sätt. 1. Drick massa vatten (såklart). Om du är trött på vatten så pimpa den med massa goda bär som hallon och blåbär. Annars funkar även ramlösa eller loka med någon härlig smak. 2. Via produkter. Antingen med hjälp av en återfuktande mask eller serum/ansiktskräm innehållande hyaluronsyra (Hyaluronsyra är en molekyl som binder vatten upp till 100 ggr sin egen vikt). Tips på produkt här (lyx), här (mellan) och här (budget).

 

Tips nr 3: Ögonmasker

Detta tips är inget jag skulle göra varje dag, utan snarare som ett hemligt vapen inför ett viktigt event – en dejt, bröllop eller varför inte efter en jobbig flygresa. De väcker trötta ögon till liv och ett hemligt litet tips jag har är att sätta ögonmaskerna i kylskåpet en liten stund innan jag applicerar dom. De är helt fantastiska. De innehåller koffein som plumpar upp ögonen, tajtar till och tar bort påsar under ögonen. Vid första ögonblicket kan de se lite dyra ut, men det kommer 60 stycken ögonmasker ( 15 kr per öga, 30 kr totalt per gång) och är värda v a r j e krona. Ni hittar den här.

 

Tips nr 4: Corrector + Concealer

Ett tag hade jag så sjukt mörka ringar under ögonen. Det spelade ingen roll hur mycket jag sov, de bara fanns där. Då lärde jag mig att använda en corrector, (budget härmellan här och lyx här).  Personligen gillar jag lyx-alternativet bäst men alla fungerar fint bara man lär sig att använda de rätt. Om ni har liknande hudton som mig så ska ni välja en ljus-persikofärgad corrector. Har ni en mörkare hudton så måste ni kolla upp vilken färg som gäller för er. Ta sedan en liten bit av correctorn på de mörkaste platserna (vilket på mig brukar vara vid ögonvrån). Sedan lägger du concealer ovanpå. Min absoluta favorit concealer är den här.

 

Tips nr 5: Highlight

Mitt sista tips är att ljusa upp och lyfta ögonen. Jag har gjort ett inlägg om det här, där kan ni läsa om tre enkla steg.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar