Annons
Annons

Hur du undviker sötsug i vardagen!


Jag fick en fråga om hur jag någonsin ”tappar det” och äter sötsaker på vardagar och svaret är JA! Det är klart att jag kan falla för cravings och sötsug! Dock försöker jag att äta så nyttigt det går när jag blir sötsugen, därför har jag alltid nyttiga efterrätts-substitut i kylskåpet eller frysen (ni har kanske sett mina recept som jag lägger ut här på bloggen?).

Annons

Dock finns det olika knep att ta till när man är sötsugen och har bestämt sig för att inte äta något onyttigt. Här kommer mina bästa knep! =)


– Ät dig mätt på bra mat! Titta på sockerhalten på din frukost, lunch och middag. Äter man bröd fullproppat med socker (hej Lingongrova) så drar sockersuget igång redan på morgonen. Se istället till att äta mat som inte består av massa socker. Bra alternativ är surdegsbröd med smör, ost, skinka och en grönsak på (gurka, tomat, paprika). Fler alternativ är ägg, gröt med sockerfritt äppelmos. Se till att du blir mätt! När jag äter en bra frukost blir jag inte hungrig förrän vid lunch =)

Jag brukar äta Önos Lågkalori Äppelmos till fiberhavregryn gjord på mjölk istället för vatten! Såå gott! =) 

– Klassiskt knep men så sant! Ha inga sötsaker hemma.

– Ha små snacks hemma. Jag brukar ta fram en nyttig variant av morotskaka, sockerfria kärleksmums, äppelbitar eller varför inte göra lite glass av banan, jordnötssmör och kakao?

– Unna dig minst en dag i veckan, gärna två. För mig är detta på fredagar och lördagar, men det kan vara vilken dag som helst i veckan. På så sätt har jag alltid helgen att se fram emot och vet att om jag är nyttig ”idag” så kan jag njuta desto mer till helgen. Balans är viktigt =)

– Drick vatten – jag kan ofta tro att jag är hungrig när jag bara är törstig.

– Borsta tänderna. Detta knep lärde en kvinna mig som tidigare jobbat som modell. Hon använde dock detta knep till att inte äta mer än den mat hon skulle ha för dagen, jag använder det som knep för att inte småäta på kvällen. Så efter middagen brukar jag gå och borsta tänderna direkt om jag känner att jag är sötsugen =)

– Varför är jag hungrig? Ibland kommer jag på mig själv att öppna kylskåpet och ta ut någonting samtidigt som jag pratar i telefon. Det handlar inte om att jag är hungrig utan mer som att jag vill ha något mer att göra än att gå runt i huset och prata i telefon (rastlöshet). Samma sak när jag tittar på tv – jag blir lätt uttråkad och måste ha någonting att knapra på. Då är det ibland bra att tänka efter – är jag hungrig eller är jag bara rastlös?

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar