Annons
Annons

Havrebakad gröt med smak av Fattiga Riddare


Jag har fått frågan om att lägga ut lite mer recept på vad jag äter. Så här kommer en favorit som jag åt till frukost idag: Havrebakad gröt med smak av Fattiga Riddare. Denna frukost är både vegansk, raffinerad sockerfri, glutenfri om jag önskar och full med fiber och växtbaserad protein vilket jag älskar. Morgonen vill jag starta på topp och därför är frukost oerhört viktigt för mig! Jag ska hålla mig mätt ända fram till lunch men samtidigt inte bli för mätt så att jag blir trött och slö. Jag vill äta hälsosamma ingredienser, men samtidigt ha en fin balans mellan protein, kolhydrater och fibrer.

Annons

Så detta är alltså ett tips ifall ni vill äta en hälsosam frukost:


Du behöver ( 1 portion):

1/2 banan

1 dl mjölk eller mandelmjölk

1 msk jordnötssmör/mandelsmör/cashewnötssmör

1 tsk stevia

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt

1 skiva gott sockerfritt bröd, kuber (Funkar även glutenfritt).

20 gram havregryn (jag använder glutenfritt men vanligt fungerar lika bra)

 

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader (varmluftsugn).

Häll banan, mjölk, nötsmör, stevia, kanel och vaniljextrakt i en stor skål. Mixa med en stavmixer.

Häll sedan i brödkuberna och rör om med en sked. Tillsätt havregryn och rör försiktigt om tills allt är blandat.

Häll över blandningen i den ugnssäkra formen, toppa med några skivor banan och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills att toppen har blivit gyllenbrun.

Klar! =)

Innehåller 319 kcal och 13.1 gram protein per portion.

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar