Annons
Annons

Guiden till rätt rengöringsolja


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Hade någon för fem år sedan sagt till mig att jag skulle rengöra ansiktet med en rengöringsolja så skulle jag bli väldigt skeptisk. Rengöra ansiktet med olja, what? Men nu när jag har kört denna metod ett tag, läs om hur jag rengör ansiktet här, så skulle jag aldrig gå tillbaka till min tidigare metod.

Annons

Rengöringsoljor löser inte bara upp oljor och föroreningar som fastnar i porerna och på huden, jag har även märkt att jag fått mindre svarta pormaskar och även mindre finnar eftersom att min hud blir ren på ett helt annat sätt. För er som tror att rengöringsoljor inte är bra för fet hur – tänk om. Det är bra för ALLA.

Innan du köper en – se till att du köper en som passar dig. Här kommer en guide så att du köper rätt =)


Torr hud

 

För dig som har torr hy är rengöringsolja extra bra eftersom att din hy behöver massa fukt. Ett stort plus är att en rengöringsolja tar bort smuts och orenheter utan att du blir så torr som man kan bli med kemiska rengöringar. Leta efter rengöringsoljor som har höga essentiella fettsyror, aminosyror och naturliga vitaminer som vitamin A eller/eller C eftersom att de är jättebra för just torr hud.

Mitt tips: Glo Skin beautyBabor och By Terry

 

Finnar / Fet Hy

Jag vet att det låter konstigt att lägga olja på en redan oljig och fet hy, men fet hy är oftast en ganska uttorkad hy eftersom att huden ökar sin produktion av talg för att skydda sig mot uttorkning. Hemligheten här är att hitta en rengöringsolja som är antibakteriell och antiinflammatorisk vilket motverkar akne redan innan den bryter ut. Leta efter en olja som lätt går in i huden, helst en som innehåller glycerin. Botaniska extrakt och aminosyror är också jättebra eftersom att det hjälper till att lugna ner irritation och rodnader på huden vilket ger en jämnare hudton.

Mina tips: Mizon och Bio Beauté

 

Känslig hud

Har du en känslig hy som lätt blir irriterad och röd så ska du försöka göra så ansiktet behåller sina PH-nivåer. Leta efter produkter som innehåller naturliga oljor som exempelvis kokosolja och olivolja. Se även till att produkterna är doftfria.

Mina tips: Burt´s Bees, Mac  och Shiseido

 

Normal / Blandhy

En rengöringsolja är i princip idealisk för normal till blandhy. Leta efter en produkt som rengör samtidigt som den låter huden andas. Produkter med grape, mandel eller andra liknande oljor är toppen. Rengöringsoljan kommer även att hjälpa till så att du inte överproducerar talg i T-zonen.

Mina tips:  Dermalogica, Decleor och Babor.


Så här använder du rengöringsolja

1. Lägg 2 – 3 oljepumpar i ena handflatan och gnugga händerna mot varandra så att oljan värms. Detta aktiverar ingredienserna. Massera sedan in det i huden i ca en minut.

2. Blöt sedan händerna en gång och fortsätt att massera ansiktet en liten stund till.

3. Skölj slutligen ansiktet med ljummet vatten och torka försiktigt med en ren handduk.

Lägg sedan på toner, serum, ögonkräm och sist ansiktskräm =)

 

 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar