Annons
Annons

Gravid i vecka 9


Idag går jag in i graviditetsvecka nio.

Så här står det om graviditetsvecka nio:

När du är gravid i vecka 9 har livmodern vuxit sig dubbelt så stor mot hur den var innan du blev gravid. Kanske märker du redan nu att kläderna stramar åt. Embryot är ungefär 2 centimeter långt och börjar allt mer se ut som en lite människa.

Annons

Så hur har jag mått vecka åtta? 

Hela veckan har jag mått väldigt konstigt, varje timme var varrierat. Ena sekunden är jag trött, andra piggare, andra sekunden är jag hungrig för att helt plötsligt må illa och inte vara sugen på någonting. Tröttheten har gjort att jag inte alls orkar vara lika positiv och energifylld som jag brukar. Det är inte alls kul och jag som är van vid att vilja hitta på hundra saker på samma gång orkar knappt ta mig ut till en restaurang för att äta. Ingenting blir helt bra.

Jag hoppas att jag snart mår bättre, får mer energi och hittar tillbaka till mig själv. Visst, är man gravid med en mage som syns och är stor och otymplig så känns det helt plötsligt mer befogat att vara trött, men med en bebis stor som min nagel känns väldigt tråkigt. Trots bebisens storlek känns mig mage uppblåst som att jag ätit tre pizzor på raken. Inte så smickrande med andra ord.

Just nu ser jag vecka 12 – 14 som en milstolpe eftersom att det är då jag minns att tröttheten har vänt vid tidigare graviditeter. 💗

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar