Annons
Annons

Gamla låtar jag älskade


Jag fick en önskan om att göra ett inlägg med låtar jag gillade förr, så här kommer det! Håll i er =)


Aaron Carter, jag vet inte var jag ska börja. Pappa fick låna några cd skivor av en vän som han (pirat)kopierade via sin dator och sedan kopierade omslaget på. Jag fick en cd och tänkte typ: Vad är det här? Men jag älskade hela skivan sedan första stund jag satte på den! Jag och min kusin brukade dansa och låtsas som att den ena var Aaron och den andra var en tjej (som Aaron var kär i), sedan bytte vi så att den andra fick vara Aaron och den andra tjej. Vi dansade och lyfte varandra så vi svävade och gjorde piruetter. Vi var åtta då och Aaron var verkligen min crush när jag var liten.

Annons

Jag var åtta år när denna låt släpptes. Detta var en låt som jag alltid sjöng när vi lekta ”småstjärnorna”. Något ni kanske inte vet om mig var att jag som barn ofta drog med mig folk (min storasyster var alltid tvungen att ställa upp + vänner) och satte upp ”småstjärnorna” framför föräldrar och släkt. Hade vi gäster fick även dom titta och var vi på öppna förskolan så fick alla bänka sig och titta på när vi barn uppträdde. Alltid skulle det spexas och jag tror att jag fortfarande har lite av det där spexet i mig ännu idag. Det kanske ni har märkt på mina YT-videos, ex. denna 😉


När hela världen står utanför var också en av mina favoritlåtar. Den lyssnade jag ofta på när jag var arg och skulle få ilskan att toppa så att den kunde rinna av mig. Då satte jag på låten så högt att det gjorde ont i öronen. Låten bara pumpade ur högtalarna Jag fick ett samlingsalbum (typ absolut 96) eller något, så jag lyssnade bara på en låt av Jumper.


Stjärnorna med Lena Philipsson var en sån där skäms låt som jag innerst inne älskade. Mamma och min syster lyssnade ofta på Lena PH medan jag hade fått för mig att jag inte alls gillade henne – förutom denna låt. Visst är den fortfarande bra? Denna version är inte lika bra som på Spotify =) Låten kom 1995.


Även denna låt tyckte jag var bra. Jag minns att jag inte vågade sjunga ”jävel” när någon hörde, haha =) Jag var typ 6 år när låten kom.


Håkan introducerade min vän Elvira (aka. Elvis) för mig när vi var 12 år. Hon hade varit på en signering med honom i en skivbutik i Borås som hette Volym (ni vet på den tiden då det var creddigt med skivbutiker). På hennes sovrumsvägg hängde en stor plansch signerat av Håkan och på den planschen fanns även ett stort hjärta inritat av Håkan själv. Jag minns att fortfarande hur han hade ritat hjärtat för man såg tydligt hur han hade dragit pennan. Efter det började jag också rita hjärtan så. Man börjar till vänster nerifrån och fortsätter sedan med hjärtat i ett penseldrag. Jag var tvungen att rita upp det för att visa er =)

Hur som helst, vi satt och lyssnade på alla hans låtar om och om och om igen, sjöng med och pratade alltid massa tjejsnack på hennes säng med Håkans sånger i bakgrunden. Ramlar, Nu kan du få mig så lätt, Vi två, 17 år, En vän med en bil och Känn ingen sorg för mig Göteborg var mina favoritlåtar från hans första album! Ramlar är fortfarande en av mina favoritlåtar, den och Klubbland =) Elvira brukar alltid gå på hans konserter, signeringar osv. så nu har han till och med börjat känna igen henne, haha! Så himla kul och gulligt tycker jag =)


Denna låt var en stor favorit. Frågan är varför? SÅ bra är den ju inte, men jag antar att den passade in i mitt 14-åriga liv just då. Det är lite feel-good över den ändå. 


Detta var tonår. Inte en festkväll utan denna låt MINST 20 gånger. När vi var på krogen och denna låt sattes på hoppade vi alltid av glädje (jag, Elvira och Marie). Nostalgi! Jag tycker fortfarande att den är ett måste om vi har fest och är inte Elvira eller Marie på festen så mår jag alltid lite dåligt. Det hugger till i hjärtat av ångest. Dom är inte där och kan lyssna på låter med mig! 


Vilka var era favoritlåtar? =)

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar