Annons
Annons

Första dagen


Första dagen på år 2018, spännande! Nytt år, nya mål och nya möjligheter. Jag älskar nystart, det ger en tillåtelse till förnyelse och förändring. År 2017 var otroligt bra, jag var mammaledig, bloggen växte något enormt och jag startade upp mitt företag på riktigt.

Annons

Samtidigt har året varit väldigt jobbig och påfrestande. Alla som driver eget vet att man aldrig jobbar 100 %, man jobbar ännu mer. Att både driva bloggen och jobba deltid som revisor tog ganska hårt på mig. Jag kände mig ledsen när jag kom hem från jobbet och barnen sov, Niclas satt i soffan och väntade på mig och istället för att krypa ner i soffan tillsammans med honom fick jag sätta mig och jobba. Jag minns verkligen hur ledsen och uppgiven jag var när jag slets mellan att jobba så jag hade velat, med blogg och revisor, men samtidigt vilket lättnad det var när jag tillslut insåg att att jag var tvungen att säga upp mig från min revisorstjänst.

Det var verkligen ett stort steg att säga upp mig men jag kände att jag utvecklade mig själv något oerhört

Jag tänkte skriva lite mer om mina förhoppningar, mål och drömmar inför år 2018. Jag har ju skrivit om detta tidigare men aldrig radat upp de så här i punktformat =)


 

Jobbet

Detta år vill jag utveckla mina sociala medier.  Jag har precis hittat rätt bloggportal här på MåBra och Aller Media som jag bytte till i december. Jag älskar att jobba med mina sociala medier, både bloggen, Instagram och YouTube. Jag har alltid så mycket tankar och idéer, för mig finns det inget bättre än att få dela de med er. Det är framförallt Ni som gör att mitt jobb blir så roligt. Detta år är mitt mål att få in två YouTube videos per vecka, för visst är det kul med YouTube? =)

 

Hemmet

Jag ska rensa ut allt som jag inte gillar eller använder. Tvätt ska vikas istället för att läggas i en stor hög. Jag ska dekorera huset med mer blommor och endast köpa inredning som jag verkligen gillar. Hellre dyrare och mer älskvärt än billigt och  skräp. Förhoppningsvis kommer vi att påbörja bygget av övervåningen på huset inom kort och om vi har tur så kommer vi att ha ytterligare en våning innan slutet av 2018. Just nu har vi 210 kvadratmeter och det ska bli så skönt att få en våning till och ha alla sovrum samlade på övervåningen!

 

Ekonomi

Detta år ska cashen rulla in! Målet är att tjäna mer än Niclas, men det kanske blir svårt. Jag ska även kolla över mitt pensionssparande och placera allting i bra fonder. Det är dags att ta tag i det där oranga kuveret.

 

Mat

Jag vill börja äta ännu mer vegetariskt/veganskt. Jag kommer nog ”tyvärr” aldrig att bli vegan, däremot så har jag börjat äcklas mer och mer av kött, ägg och andra animaliska livsmedel. Jag kan äta ägg när jag inte tänker på vad det är, men när jag väl tänker efter så mår jag alltid lite illa. Jag tror att jag kommer att börja göra mer så som jag gjorde nu i slutet av år 2017, att dra ner på kött och mjölkprodukter på vardagar och att alltid köpa ekologiskt. Det känns både bra för kroppen, miljön och djuren. Men jag tror inte att jag kommer sluta äta kött.

 

Hälsa

Detta år ska jag definitivt ta hand om min hälsa. År 2017 blev ett år där jag hade som mål att träna och äta nyttigt men istället prioriterade jag jobb, familj och vänner allt oftare. Okej i vissa lägen men inte bra om det blir till en vana och att träningen inte blir av alls. Jag ska lägga mer tid och engagemang i min träning och se till att träna hårt när jag väl är på gymmet. Jag kommer att köra clean eating på söndag – torsdag och ta bort snabba kolhydrater och mjölk i kaffet. Mer protein, bönor, broccoli, sallader, groddar, bär och mat som gör kroppen glad.

Vänner

Jag är så tacksam för alla fina människor som jag har i mitt liv. Varenda en av dom är så unik, fin och underbar och jag är så glad över att jag i mina tidigare år gjort mig av med vänner som bara tar men inte ger (=energitjuvar).

Även om jag har mina vänner som betyder ALLT (ni vet vilka ni är) så är jag så tacksam över att jag har träffat Viktoria i mina ”äldre dagar”. Vi träffades år 2011 när vi pluggade Civilekonomutbildningen på Högskolan. Vi är så lika när det kommer till allt! Värderingar, tankesätt, mål i livet, ja allt. 

Barnen

Jag ska lägga mer tid på barnen och göra saker tillsammans. Jag vill att de ska titta tillbaka på sin barndom och minnas mig som en närvarande mamma och en tid där vi gjorde roliga saker ihop.

Jag ska även lägga mycket tid och energi på William. Under de senaste två åren har Phlip varit mycket i fokus eftersom att han och jag i princip var ett. Men jag märker mer och mer att William har kommit i en ålder där han börjar testa olika saker för att se våra reaktioner och här är det viktigt att sätta gränser och vägleda. Jag behöver ställa frågor, lyssna och veta hur han tänker för att skapa en stark relation. Jag får även många frågor runtomkring ifall vi vill ha ett tredje barn och om det inte är dags snart. Jag känner att år 2018 inte kommer att bli ett gravidår för mig, får jag välja så väntar jag till dess att Philip är 4-5 år, så som jag gjorde med graviditet nr 2. Även om Philip inte var planerad så är 5,5 år mellan barnen väldigt optimalt måste jag säga. Om barnen har utyte av varandra? JA! De älskar att leka, busa och kramas. Det handlar inte om ålder utan det handlar om att ge barnen tid och möjlighet till att bygga en syskonrelation.

Tänk att William har varit så liten, min första älskade lilla bebis ♡

Sluta Amma

Ja, Philip ammar fortfarande, ibland varje kväll (om jag nattar) och annars varannan kväll. Jag kan helt enkelt inte säga nej när han tar min hand och leder mig till sängen och säger ”mat mama”. För mig gör det ingenting egentligen samtidigt som jag känner att det vore skönt om han ville sluta amma snart. Just nu känns det dock som att jag har minskat på det väldigt mycket och om jag ska vara ärlig så tror jag har minimalt med mjölk kvar, jag tror mest att han gillar närheten.

 

Äktenskap

Niclas önskar sig hela tiden mer ensamtid med mig och nu är Philip 2 år och mer självständig. Eftersom att jag har ett jobb som ger mig friheten till att umgås mycket med barnen så ger det även mig en frihet till att känna att det är okej att lämna bort de till min mamma/ min svärmor mer och hitta på saker bara jag och Niclas.

 

Resor

Vi älskar ju att resa och har redan planerat in några semestrar. Skidsemester i Branäs i januari, Mauritsius i februari, Barcelona i april, Los Angeles i juni, Portugal i augusti. Sedan har vi även bokat in en spavistelse redan nu till helgen hos Sankt Jörgen Park i Göteborg. Längtar!

Bilder från när vi var på spa sist ♡

Krav

Denna punkt tror jag är viktig. Gör jag någonting så vill jag göra det till 110 %. Ibland är det viktigt att sänka kraven och förstå att det inte spelar någon roll om det ibland blir 100 % eller till och med 90 %. Jag tror att det är ganska vanligt att vi kvinnor sätter en stor press på oss själva. Man ska se bra ut, vara snygg, hemmet ska skina, allt ska vara perfekt inrett, man ska vara en perfekt partner, mamma och en helfestlig vän. I år ska jag vara snällare mot mig själv och faktiskt ge mig en klapp på axeln då och då.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar