Annons
Annons

Finn Träningsmotivation med dessa 16 knep!


Även om januari är den månad som är tråkigast att träna på så tänkte jag, som en nystart på året, komma med lite tips och motivation. För visst är det så att sommarkroppen skapas på vintern? Här kommer därför kommer en lista på hur du, efter att ha läst igenom dessa 15 punkter, kommer att hitta motivation till att träna =)

Annons

1. Rätt attityd

Imorgon är det måndag, måndagar är den bästa veckodagen att börja träna på. Måndagar är inte tråkiga, det är en jättebra dag för att skapa nya möjligheter för att få den bästa veckan i ditt liv. Genom att börja träna på en måndag kommer du att börja veckan med en massa energi =)

Burpees är en väldigt bra övning för kroppen då hjärta och lungor aktiveras vilket gör att du får högre puls. Bra för både fettförbränningen och konditionsträningen =)

2. Gör en lista

Om du inte är tillräckligt motiverad, gör en lista där du skriver upp för- och nackdelar med att träna. Vilken sida vinner?

 

3. Morgonträning

Morgonträning är den bästa. Efter jobbet/skolan är man oftast för trött för att orka eller så dyker det upp roligare saker och vips så har man glömt bort träningen.

 

4. Om morgonträning inte fungerar

Gå inte till ett jobb och jobba 8 timmar för att sedan komma hem och inte jobba för att nå ditt eget mål. Oftast handlar det inte om att du är trött, det handlar om att du är omotiverad. En promenad orkar du, minst =)

 

5. Konsekvens

Du behöver inte träna extremt hårt eller mycket, det viktigaste är att du är konsekvent. Du kommer inte att gå ner 2 jeansstorlekar på  2 dagar eller springa 1 mil på rekordtid med endast 1 veckas träning. Det kommer att komma tidpunkter då du kommer att missa några träningspass som du har planerat in. Det kommer även att finnas stunder då du kommer att känna att du tagit några steg tillbaka. Men kom ihåg att du är mänsklig, det viktigaste är att du fortsätter.

 

6. Träningsform

Välj den träningsform som passar dig. Gillar du inte gymmet? Boka in gruppass! Gillar du inte att sätta foten innanför gymmet alls? Gå till simhallen, spela tennis eller varför inte bara gå 1 h promenad? =)

 

7. Underhållning

Jag kan inte styrketräna, jogga eller få en promenad utan musik eller podcast i öronen. Ett tag tittade jag alltid på en tv-serie medan jag körde crosstrainer, det gjorde alltid konditionsträningen mycket roligare och jag glömde av att jag tränade samtidigt. Vi alla har en smartphone, eller hur? Alla kan välja ut ett gratis tv-program att titta på. Ett annat tips är att göra en lista med dina absolut bästa låtar och sedan endast lyssna på dessa låtar när du tränar. På så sätt kommer du att längta =)

 

8. Målbild

När jag gick ner mina graviditetskilon var mitt mål att komma i mina gamla kläder igen. Då jämförde jag mig inte med andra utan istället med den jag tidigare varit. Idag är mitt mål att tajta till kroppen och behålla en bra hälsa med ett starkt hjärta och en sund kropp. Jag försöker att tänka att små steg varje dag tillslut kommer att ge stora resultat. Oavsett vad du tränar för – för att gå upp eller ner i vikt, för att bygga muskler eller för att öka din kondition så att du löper snabbare så är det bra att ha ett mål. Vad vill du uppnå?

9. Avtal

Skriv upp vad du ska träna, hur mycket och varför. Signera sedan ditt namn längst ner och häng upp på kylskåpet. The deal is closed 😉

 

10. Belöningar

Du behöver belöningar, det kan vara allt från en god middag till att kanske köpa nya kläder? Du bestämmer, se till att sätta upp en belöning som du verkligen gillar och sätt även upp delmål. Ex: när jag har tränat 3 ggr/v i 4 veckor så får jag detta etc. Man får inte det man önskar, man får det man jobbar för =)

 

11. Träningsdagbok

Jag är inget superfan av en träningsdagbok, men jag vet flera stycken som älskar det! Kanske är det något för dig?

 

12.Träningskläder

Detta är ett klassiskt tips: Köp nya träningskläder. Om du inte ville träna innan som kommer du definitivt att vilja träna nu=)

 

13. En tiokrona

Sätt en tiokrona i en burk för varje gång du tränar. För dessa pengar köper du något som du verkligen vill ha, men som du aldrig unnar dig eftersom att du är för snål mot dig själv. Jag lovar att detta funkar, du kommer vilja träna oftare när du ser hur burken fylls. Byt alltså ut snacks mot belöningar, jag lovar att du har råd =)

 

14. Orkar du inte träna?

Att du inte är där du vill vara rent hälsomässigt borde vara en tillräcklig morot. Du är smart nog att inte vara den enda som står i din egna väg. Men orkar du ändå inte träna så googla på motivationsbilder, det kommer dra dig ur soffan. När jag inte orkar brukar jag tänka att jag inte kommer att bli bättre de dagar som jag orkar träna – utan skillnaden kommer de dagar jag inte orkar träna men tränar ändå. Det kommer inte att bli den bästa träningen jag haft, men det spelar ingen roll. Långsiktigt så kommer de ”dåliga” dagarna att vara viktiga. Väljer du promenad så kom ihåg: Du behöver inte gå fort, du behöver bara gå! Så Kör! =)

 

15. Bloggar

Följ en blogg som motiverar dig till att träna. Vem det är vet bara du =)

 

16. Inga ursäkter

Du har tid även om du har småbarn/familjeliv/ett hårt jobb/ett socialt liv. En promenad tre gånger i veckan, lite övningar hemma i vardagsrummet. Det finns massa möjligheter för hemmaträning om du inte har tid att åka iväg. Alla har tid!

 

Hoppas att ni fick lite inspiration och motivation för att börja träna imorgon! Och kom ihåg! Det tar 21 dagar för att forma en vana och 90 dagar för att skapa en livsstil =) Heja, heja, heja!! =) 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar