Annons
Annons

Feminism är inte till för att diktera eller förändra oss kvinnor.


Alla vill vi uppmuntra våra döttrar och kvinnliga medmänniskor till att göra precis det som önskar, att vara sanna till sig själva och att få en rad möjligheter i livet som de tar sig an. Vi alla vill att våra döttrar ska känna sig lika fria som våra söner.

Annons

Vi vill leva i en tid där vi värderar, respekterar, ser upp och idoliserar kvinnor lika mycket som män. Det handlar inte om att tjejer ska vara bättre än pojkar eller att pojkar är bättre än tjejer, det handlar om att alla ska få en lika chans, en chans som är jämställd utan att man för den delen måste vara likadan.

Vi tjejer är feminina, vi är starka och vi delar på makten i samhället tillsammans med männen. Skillnaden mellan oss vanliga feminister och extremfeministerna är att vi vanliga står för kvinnlighet och jämställdhet. Man kan vara jämställd men samtidigt olik. Vi kvinnor behöver inte, så som extremfeministerna påstår: agera som en man för att uppfylla detta krav i samhället. Dessa feminister stödjer inte feminism enligt mig, de försämrar det.

Feminism handlar om att ge kvinnor val, inte ett slagträ för att slå andra kvinnor med. Det handlar om frihet och befrielse. Det handlar om jämställdhet, inte om den ena har hår under armarna eller inte, vad har det med jämställdhet att göra?

Feminism är inte till för att diktera eller förändra oss kvinnor.

Jag tycker att det är rätt att en kvinna ska få lika betalt för samma prestation som sin manliga kollega. Jag tycker att det är rätt att jag som kvinna ska kunna fatta beslut om min egen kropp. Jag tycker att det är rätt att jag socialt ska ingiva samma respekt som en man. Tyvärr finns det inget land i hela världen där man kan förvänta sig dessa rättigheter – inget land har ännu uppnått jämställdhet.

Det är sorgligt är att dessa ultrafeminister har förstört ordet.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar