Annons
Annons

Få in träningen mer i vardagen


Jag fick en fråga om hur man som småbarnsmamma hinner träna. Jag vet själv hur det är att vara hemma ensam med en bebis hela dagarna och när kvällen kommer och ens partner kommer hem så är man för trött för att ta sig iväg till gymmet.

Annons

Här kommer mina bästa tips för att få in träningen lite mer i vardagen:

– Det bästa är att använda sin egen kroppsvikt till att träna. HÄR har jag gjort ett inlägg med bra övningar för armar och HÄR bra övningar för magen. Ni hittar fler övningar via google eller YouTube. Vill man så kör man på en yogamatta, men ibland när jag är för lat för att orka dra fram den så kör jag på vardagsrumsmattan och det fungerar lika bra =)

– Jag fick hantlar av min bror som han inte använde längre, de brukar jag köra med ibland och då kör jag bara tre enkla övningar. Det tar max 10 minuter och går enkelt att plocka fram och ställa tillbaka. Jag kör med 3, 4 eller 5 kilo beroende på övning och kör inte så att jag blir svettig utan gör lite övningar för att aktivera musklerna och få lite med definierade armar.

– Använd träningsband! Det tar ingen plats alls, är lätta att ha med sig och tränar de muskelgrupper du önskar. De gör även vissa övningar jobbigare som t.ex. så ger squats så mycket mer med ett träningsband än utan! =)

– Gå raska promenader i minst 30 minuter. En barnvagn + bebis ger några extra kilo att släpa på samt att du får upp flåset vilket är bra för kropp och hjärta. Jag sparar alltid mina favoritpodcast till mina PW vilket gör att jag alltid ser fram emot promenaden. Gillar du inte podcast så sätt på bra musik istället =)

Sist men inte minst får ni inte klandra er själva om ni har en dag eller två där ni inte orkar. Att ta hand om en bebis med allt vad det innebär är ett träningspass i sig och jag minns att mina armar blev så starka av bara vardagen. Att bära runt på barnen samtidigt som jag lagade mat, böjde mig för att plocka upp saker och lyfte ur barnen ur matstolen och ner på golvet för att lyfta in i bilen och sedan ut och in i vagnen i matvarubutiken och så vidare gör ju faktiskt att man får väldigt bra motion ändå. Så var inte för hård mot dig själv utan se detta som tips ifall du känner att du skulle vilja få in träning lite mer i ditt liv ♡.

 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar