Annons
Annons

Tips till träningsmotivation


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Många av oss kan relatera till citatet ”dress for success” i olika aspekter av vårt liv. Det gäller inte endast jobbkläder utan även träningskläder! =)

Det finns ett begrepp som heter ”enclothed cognition” som står för att kläderna vi har på oss påverkar vårt beteende, både i hur vi tänker och hur vi agerar. Man genomgår alltså en mental förändring bara genom att sätta på sig ett speciellt klädesplagg.

Annons

Själv blir jag mer aktiv när jag bär träningskläder. Att resa mig från soffan och hämta en sak i sovrummet är inte lika jobbigt om jag har träningskläder på mig, jämfört med vanliga kläder.

Forskning visar att färgen röd (källa) ökar hjärtfrekvensen eftersom att det har en stimulerande effekt samtidigt som blått sänker blodtrycket eftersom att det förmedlar lugn.

Tittar vi in i en sal där gruppträning pågår så ser vi ljusa och färgglada färger och ju mörkare färgerna går, ju hårdare och ”allvarligare” är träningen. Det räcker att titta in i en crossfit – sal så är tonen där genast mycket mörkare.

Att ha fina träningskläder ökar träningsmotivationen och hjälper oss att få ut så mycket som möjligt ur träningen. För visst vill vi alla sätta på oss dessa fina träningskläder när vi väl köpt dom? =)

Här kommer därför lite tips på kläder i olika färgskalor


Klassiskt Grått

Dessa kläder fungerar i alla grupper och passar dig som gärna vill satsa på träningskläder som aldrig går ut modet. De passar även för dig som inte vill sticka ut eller bara ”gömma dig” bland en i mängden.

Sport-BH // Träningslinne I // Träningslinne II // Träningstights // Träningsväska // Träningsskor


Mörkt under – Färg över

Svarta träningstights är ett säkert kort. De döljer skavanker och ger underkroppen ett slankare utseende. Har jag mörkt undertill så bär jag gärna något med färg över. Jag får aldrig nog av träningstoppar med färg =)

 

Träningslinne I // Träningslinne II // Sport-BH // Träningstajts // Sportväska // Träningsskor


Energi

Har man träningskläder i färg så får man motivation bara genom att titta på kläderna. Sätt på dig dom och du kommer direkt känna att du fått lite mer energi och är redo för ett härligt träningspass =)

Träningslinne I // Träningslinne II // Sport- BH //  Träningstajts // Träningväska // Träningsskor

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar