Annons
Annons

En liten gravidupdate


– Efter att ha pratat med pappa och andra överläkare kom vi fram till att vi väntar med röntgen tills efter förlossningen såvida jag inte har ont i magen. I så fall gör vi en röntgen. Det känns väldigt skönt att vi alla tänker samma.

Annons

Det är ju alltid jobbigt att argumentera med en läkare och speciellt sin egen pappa, de är ju speciallister och kan ju egentligen sin sak så mycket bättre! Jag går ju bara på magkänslan, så det var skönt att det var DOM som kom med förslaget att vänta! =) – Jag försöker att ta vara på dagarna så mycket som det går, men jag är ganska trött och växlar mellan att vara hungrig och illamående. Så jag försöker äta när jag väl är hungrig.

– Någonting som jag i princip alltid är sugen på är frukt! Apelsin och persika står högst upp på fruktlistan just nu! Ingenting jag brukar köpa i vanliga fall men just nu är jag såå sugen på det =)

– Mina bröst har växt och är såå ömma! Såå jobbigt tycker jag! – Min mage har ju som jag skrivit tidigare redan svullnat upp. Det är omöjligt att det är bebisens storlek som redan syns utan jag googlade lite på det och då stod det att tarmarna arbetar långsammare när man är gravid samt att man har en massa hormonförändringar som gör att alla magmuskler slappnar av. Det stod att man ska undvika stora mängder av frukt för att slippa svullnaden, men det är ju i princip det enda jag är sugen på! Så jag får helt enkelt leva med en svullen mage ett tag. Det ska bli så skönt att få en ”riktig” gravidmage sen.

– Så fort jag nyser, reser mig snabbt eller gör häftiga rörelser så rycker det till i magen och gör såå sjukt ont!! Varje gång är jag livrädd för missfall! Googlade också på det och det står att det beror på ligament som är som ”tjocka trådar” som livmodern sitter fast i. Den börjas tänjas ut i takt med att livmodern växer och det gör ont och kan hugga till ibland om man inte är försiktig.

– Jag har fortfarande kvar en ganska stark molande värk i magen vilket gör att jag konstant går runt med lite magont. Inte konstigt att jag blir trött (och svullen)! Bild från vecka 20 i graviditeten med Philip. Det känns i princip som att jag har lika stor mage nu som då, haha! Det har jag ju inte (antar jag) men jag känner mig såå svullen!!

Dela
Tweeta
Maila
8 kommentarer

Annons

 


Laddar