Annons
Annons

En dröm jag har..


En dröm jag har är att åka till Egypten med barnen. Det vore så kul att få visa dom var jag har spenderat flera semestrar av min barndom och att de får träffa mina släktingar. Någonting som jag och mina syskon alltid gjorde var att  åka till fattigare byar utanför Kairo och ge fattiga barn pengar. Det skulle jag vilja att William och Philip gjorde.

Annons

Lyckan i barnens ögon är obeskrivlig, de hoppade av glädje och sprang allt vad benen orkade till sina föräldrar och tjöt av lycka. Föräldrarna grät och barnen hoppade med sina sedlar i handen (och då pratar vi om ca 100 svenska kronor per barn). Samtidigt får man lite perspektiv på livet – som till exempel att gråta över att det är en bit tomat i maten ”för att man inte gillar tomat” (ja, det har hänt att William gråtit över en sådan småsak – vilket gör mig arg). Det kanske är därför jag är så positivt inställd till livet? För att jag år efter år såg hur andra barn hade det i sin vardag. Att bo under en trappa med trasiga kläder utan mat tillsammans med sina barn. Då pratar jag om att de alla sover på en matta – kontra att kunna leva med att det är lite grått en fredag i Sverige i januari (visst känner vi oss lite deppiga på grund av det mörka och gråa vädret?)

Eller för att se på mig – jag mådde dåligt över att säga upp mig från mitt revisorsjobb för att mitt andra jobb tog för mycket tid och att jag kände att livet inte balanserade. På riktigt – ett jäkla I-landsproblem! Förlåt för att jag svär men jag blir arg på mig själv.

När sanningen ska fram –  vad hade du valt? 

Jag hittade denna bild i ett fotoalbum från när jag var liten. Pappa, min storasyster och jag. Världens bästa team ♡

Ps. Anledningen till att vi inte åkt till Egypten (Kairo) på ett tag (senaste gången var när jag var gravid med William) är för att Niclas är lite splittrad över att åka dit med barnen eftersom att det har varit oroligt där. Nu känns det dock som att det håller på att lugna ner sig *Håller tummarna*. Enligt Sveriges Ambassad ska det vara lugnt att åka till Kairo idag (länk).

Vad tror ni? Vågar man åka? Pappa har ju varit där flera gånger, men han reser ju inte med små barn ♡

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar