Annons
Annons

Dödens mättnad på Abigaile Restaurant


Igår åt vi världens mest mättande middag. Niclas har ett problem och det är att han alltid är beställer in mer än vad vi orkar äta.

Jag bara ”Vi kan dela på en förrätt”. Han bara ”Vi kanske ska ta två att dela på så att vi får var sin förrätt?”

Annons

Denna metod kan fungera i Europa men det funkar inte i USA där portionerna är gigantiska.

Igår beställde vi in ”päo com queijo” som är ett brasilianskt ostbröd. SUPERGOTT verkligen, det fanns ingenting att klaga på – samt burrata. Jag kan säga så här: Jag var mätt efter förrätterna och hade kunnat gå och lägga mig efter det.

Men vad händer då? Den rätt jag beställt som huvudrätt visade sig vara den största portion jag någonsin haft framför mig. Jag blev proppmätt bara jag tittade på tallriken och visste inte hur jag skulle kunna få ner en tugga.

Jag vet att det är sånt sjukt i-landsproblem och jag skäms när jag skriver detta, men jag fick kämpa i mig köttet tillsammans med Philip och några pommes för att sedan lämna tillbaka tallriken nästan full.

Bild på ostbrödet. Brödet var magiskt gott i sig, men det blev om möjligt ännu godare med philiadelphiaost och tryffelhonung. Dödsgott! 

Burratan kom på en jättegod toast med en sallad till. Jättegott

Jag vet inte om det framgår på bild hur stor denna tallrik är, men jag lovar att den var helt enorm. Det kändes som att jag fick maten upplagd på ett serveringsfat, jag har nog aldrig sett en så stor köttbit eller så mycket pommes på en och samma gång som EN portion. Tillbehör var tryffelpommes med parmesan. Såå gott men sjukt mättande – dock hade hela vår familj kunnat dela på denna rätt om jag hade vetat storleken.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar