Annons
Annons

DIY Mask mot pigmentfläckar / solfläckar


Idag tänkte jag att ni ska få receptet på en superbra DIY mask som tar bort era solfläckar! Detta har jag själv testat tidigare (då jag hade solfläckar, mina är i princip borta nu) och det fungerar verkligen. Receptet har jag fått av en hudläkare så detta är ett skonsamt, beprövat och bra recept =) Denna mask kan du förmodligen göra hemma med ingredienser som du redan har i köket.

Annons

Blanda en matsked av sojamjölk, honung och citronsaft i en liten skål. Applicera blandningen på ditt ansikte (händer eller där du behöver) och låt det sitta i ca 20 – 30 minuter.

Gör detta två – 3 gånger i veckan och efter ca åtta till tio veckor kommer du att se en STOR skillnad. Det bästa är att det i princip inte kostar någonting!

Detta fungerar eftersom att citronsyran är ett naturligt blekmedel. Sojamjölken innehåller enzymer som motverkar melatin (det som gör att man får mörkare solfläckar) och honung är bra för huden generellt (motverkar acne, bra mot irriterad och tor hud etc.)


Skönhets-tips!

Vill du få bort solfläckar redan idag så är smink väldigt bra på att dölja dessa fläckar. Gör så här:

– Applicera foundation i ansiktet.

– Applicera en tjockare concealer som är två nyanser ljusare än din vanliga hudton på de områden där du vill täcka solfläckarna.

– Applicera ett setting powder så att sminket sitter på plats.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar