Annons
Annons

Detta visste ni inte om Rengöring av Makeup-Borstar =)


Jag ska vara ärlig, jag har tidigare varit ganska dålig på att rengöra mina makeup-borstar. Minst en gång i veckan ska man rengöra dem. Jag har kanske kört en gång varannan, var tredje vecka. Jag vet, usch vad äcklig jag är! Jag som är bakterie-rädd förtränger att det samlas massa äckliga bakterier på borstarna som jag säkert skulle svimma av om jag såg de i mikroskåp.

Annons

MEN! Den senaste månaden har jag blivit bättre på att rengöra mina makeup-borstar och vet ni varför? Det är tack vare EBAY. Nej detta inlägg är inte sponsrat även om inlägget är värt minst några tusenlappar för följande text.

Jag har köpt en rengöringsmatta aka ”Cleaning mat” och ett torkställ (se längre ner)..

Jag har testat olika metoder för att få mina sminkborstar så rena som möjligt och det enda som verkligen får rent borstarna från fett, smuts och sminkrester tycker jag är när man blandar yes med olivolja. Jag har skrivit ett inlägg om det HÄR för er som inte har läst det inlägget.

Mattan tycker jag är bra eftersom att jag slipper bli uttorkad på handen vilket jag har lätt för när jag är i kontakt med YES. Men det bästa med silikonmattan är att den har en räfflad yta som hjälper till att få bort smuts. Det påminner mig om förr i tiden då man använde en tvättbräda för att skrubba rent smutsiga klädesplagg.

Efter att jag tvättat borstarna med min DIY blandning så låter jag borstarna hänga upp och ner i mitt torkställ. Detta lilla ställ kostade mellan 20-40 kr och det är så värt varenda krona. Jag köpte nämligen fina makeup-borstar som jag inte lät torka helt upp och ner och vet ni vad som hände? Efter ett tag började hårstrå för hårstrå att ramla av eftersom att vattnet löste upp limmet. Om jag blev ledsen? JA! Om jag gav upp? NEJ! Det var då jag slog näven i bordet och införskaffade mig detta torkställ som verkligen är toppen! =)

Så här lägger man in borstarna och sedan så låter jag de hänga där, upp och ner, tills dess att de har torkat =)

Just nu ligger alla mina älskade sminkbostar på tork. Känslan när man använder sminkbostar som precis är rengjorda är magisk. Kanske må jag vara en sminknörd, men känslan går att jämföra med det första glas champagne som man dricker efter en graviditet. För er som inte dricker alkohol vill jag påstå att känslan är liknande om ni gått runt och känt er äckliga, tagit en härlig dusch och satt på er rena och fräscha kläder. Kanske efter ett gympass? För er som varken tränar eller dricker champagne, ni får fantisera fram en känsla =) 

För att vara lite schysst mot er så har jag letat upp produkterna, sorterat de efter lägsta pris och länkat de här nedan:

 

Silikonmattan för att rengöra borstarna hittar ni HÄR och kostar 19 kr inklusive frakt.

Torkstället hittar ni HÄR och kostar 43 kr inklusive frakt.

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar